Labamba

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

86 osób wydrukowało

Pobierz pdf

104 osoby zapisały

Udostępnij
Labamba

Składniki

ciasto:

1 sztuka

krem:

850 mililitrów

2 opakowania

100 gramów

1 opakowanie

masa:

10 gramów

0.25 szklanki

500 mililitrów

3 łyżki

1 puszka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masa: 10 g żelatyny nasączyć w 1/4 wody zimnej. Dopełnić gorącą wodą do 1/2 szkl. gorącej wody.

Krok 2

Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno z 3 łyżkami cukru pudru.

Krok 3

Pod koniec ubijania dodawać powoli żelatynę, biszkopt nasączyć odrobiną soku. Następnie wylać masę na biszkopt.

Krok 4

Krem: Z 850 ml soku pomarańczowego odlać pół szklanki wsypać budyń i wymieszać.

Krok 5

Resztę soku zagotować z cukrem. Wlać budyń - zagotować. Dodać suchą galaretkę i mieszać ok. 3 min.

Krok 6

Następnie gorący krem wylać na masę. Udekorować owocami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Labamba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Labamba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Labamba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Labamba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Labamba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Labamba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Labamba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Placek z toffi ;)
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej