
Składniki
10 łyżek
1 szczypta
1.5 litra
10 łyżek
20 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozprowadź mąkę w wodzie, dodaj sól i cukier. Wymieszaj.
Krok 2
Przygotuj cienkie bliny, pokrój je w słomkę i podsusz lekko.
Krok 3
Ugotuj w wodzie jak makaron.
Krok 4
Przełóż do dużej miski i zalej gorącym mlekiem. Dodaj masło.
Krok 5
Wstaw do piekarnika na 10-15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej