Łokszyny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łokszyny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

10 łyżek

1 szczypta

1.5 litra

10 łyżek

20 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozprowadź mąkę w wodzie, dodaj sól i cukier. Wymieszaj.

Krok 2

Przygotuj cienkie bliny, pokrój je w słomkę i podsusz lekko.

Krok 3

Ugotuj w wodzie jak makaron.

Krok 4

Przełóż do dużej miski i zalej gorącym mlekiem. Dodaj masło.

Krok 5

Wstaw do piekarnika na 10-15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łokszyny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łokszyny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łokszyny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łokszyny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łokszyny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łokszyny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łokszyny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łokszyny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej