Makaron smażony po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Makaron smażony po tajsku

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Uwaga, może być ostro! Do MAKARONU SMAŻONEGO PO TAJSKU dodałem sambal oelek zrobiony z czystego przecieru chili. Jeśli się nie mylę, jest to – obok harissy – jedna z najbardziej pikantnych przypraw świata. 

Krok 2

Cebulki podsmaż na oleju, wlej jajka przyprawione solą i pieprzem. Usmaż jajecznicę, dodaj do niej sambal oelek, pokruszoną Przyprawę w mini kostkach KNORR - pietruszkę, makaron, sos sojowy, sos ostrygowy. Podsmaż, dodaj kiełki, cukier trzcinowy, orzeszki, sok z limonki, kolendrę, czosnek i paprykę. Wymieszaj. Tofu podsmaż w głębokim oleju, osącz i posyp makaron. Od razu podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron smażony po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron smażony po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron smażony po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron smażony po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron smażony po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron smażony po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron smażony po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej