Makaron smażony po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron smażony po tajsku

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

1

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Uwaga, może być ostro! Do MAKARONU SMAŻONEGO PO TAJSKU dodałem sambal oelek zrobiony z czystego przecieru chili. Jeśli się nie mylę, jest to – obok harissy – jedna z najbardziej pikantnych przypraw świata. 

Krok 2

Cebulki podsmaż na oleju, wlej jajka przyprawione solą i pieprzem. Usmaż jajecznicę, dodaj do niej sambal oelek, pokruszoną Przyprawę w mini kostkach KNORR - pietruszkę, makaron, sos sojowy, sos ostrygowy. Podsmaż, dodaj kiełki, cukier trzcinowy, orzeszki, sok z limonki, kolendrę, czosnek i paprykę. Wymieszaj. Tofu podsmaż w głębokim oleju, osącz i posyp makaron. Od razu podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron smażony po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron smażony po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron smażony po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron smażony po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron smażony po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron smażony po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron smażony po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron smażony po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zdrowy koktajl pietruszkowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej