Makaron smażony po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron smażony po tajsku

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

1

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Uwaga, może być ostro! Do MAKARONU SMAŻONEGO PO TAJSKU dodałem sambal oelek zrobiony z czystego przecieru chili. Jeśli się nie mylę, jest to – obok harissy – jedna z najbardziej pikantnych przypraw świata. 

Krok 2

Cebulki podsmaż na oleju, wlej jajka przyprawione solą i pieprzem. Usmaż jajecznicę, dodaj do niej sambal oelek, pokruszoną Przyprawę w mini kostkach KNORR - pietruszkę, makaron, sos sojowy, sos ostrygowy. Podsmaż, dodaj kiełki, cukier trzcinowy, orzeszki, sok z limonki, kolendrę, czosnek i paprykę. Wymieszaj. Tofu podsmaż w głębokim oleju, osącz i posyp makaron. Od razu podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron smażony po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron smażony po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron smażony po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron smażony po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron smażony po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron smażony po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron smażony po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron smażony po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Rurki z pieczarkami
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej