Makaron smażony po tajsku

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

251

9 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Uwaga, może być ostro! Do MAKARONU SMAŻONEGO PO TAJSKU dodałem sambal oelek zrobiony z czystego przecieru chili. Jeśli się nie mylę, jest to – obok harissy – jedna z najbardziej pikantnych przypraw świata. 

Krok 2

Cebulki podsmaż na oleju, wlej jajka przyprawione solą i pieprzem. Usmaż jajecznicę, dodaj do niej sambal oelek, pokruszoną Przyprawę w mini kostkach KNORR - pietruszkę, makaron, sos sojowy, sos ostrygowy. Podsmaż, dodaj kiełki, cukier trzcinowy, orzeszki, sok z limonki, kolendrę, czosnek i paprykę. Wymieszaj. Tofu podsmaż w głębokim oleju, osącz i posyp makaron. Od razu podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron smażony po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron smażony po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron smażony po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron smażony po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron smażony po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron smażony po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron smażony po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej