makaron misz masz przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

makaron misz masz

Autor: Justyna

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

7 opakowań

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

pokroić parówki w drobną kostkę ,przysmażyć pieczarki następnie ugotować makaron i odstawić, przez ten czas robić jajecznicę.

Krok 2

Do na wpół ściętej jajecznicy dodać pieczarki i parówki chwilę mieszać i dodać makaron. Następnie doprawić.

Krok 3

I gotowe, bardzo syte. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • makaron misz masz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • makaron misz masz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • makaron misz masz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • makaron misz masz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • makaron misz masz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • makaron misz masz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • makaron misz masz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • makaron misz masz - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Duszony szponder wołowy
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej