Makaron z ciecierzycy z sosem spaghetti i mozzarella przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z ciecierzycy z sosem spaghetti i mozzarella

Autor: Mgr dietetyk Diana Foks

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

40 gramów

30 gramów

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

125 gramów

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Makaron z ciecierzycy gotuj w lekko osolonej wodzie około 10 minut.

Makaron z ciecierzycy z sosem spaghetti i mozzarella - Krok 1

Krok 2

Przełóż na patelnię i dodaj sos do spaghetti oraz przyprawy. Podsmaż przez chwile.

Makaron z ciecierzycy z sosem spaghetti i mozzarella - Krok 2

Krok 3

Podaj na ciepło z położonymi na wierzchu kawałkami mozzarelli.

Makaron z ciecierzycy z sosem spaghetti i mozzarella - Krok 3
Mgr dietetyk Diana Foks

Dobra rada:

Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z ciecierzycy z sosem spaghetti i mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z ciecierzycy z sosem spaghetti i mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z ciecierzycy z sosem spaghetti i mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z ciecierzycy z sosem spaghetti i mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z ciecierzycy z sosem spaghetti i mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z ciecierzycy z sosem spaghetti i mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z ciecierzycy z sosem spaghetti i mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z ciecierzycy z sosem spaghetti i mozzarella - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Makaron z ciecierzycy z sosem spaghetti i mozzarellaMakaron z ciecierzycy z sosem spaghetti i mozzarella

Pora na: Kolację.

Czy makaron z sosem jest dobrym pomysłem na kolację? Oczywiście! Wystarczy zwykły makaron zastąpić kluskami z ciecierzycy, dodając do nich sos, przyprawy i mozzarellę. To wszystkie składniki, jakie tworzą wyjątkową kolację w iście włoskim stylu. Danie przypadnie do gustu również osobom szukającym pomysłów na szybkie potrawy. Licząc z czasem poświęconym na ugotowanie makaronu, w kuchni spędzicie kilkanaście minut, po których możecie zasiąść do stołu i celebrować pyszny posiłek.

Dla kogo?

Makaron z ciecierzycy z sosem spaghetti i mozzarellą to doskonała propozycja dla osób aktywnych.

Wiesz, co jesz!

Makaron dostarczy wam 303,3 kcal energii, 6,7 g błonnika oraz 19,5 g białka.

Czy wiesz, że?

Ser mozzarella pochodzi z Kampanii, położonej w południowych Włoszech. Tradycyjna wersja mozzarelli produkowana jest z mleka bawolic lub z mleka krowiego. Jeśli chcecie spróbować oryginalnego sera, poszukajcie produktów oznaczonych etykietą „mozzarella di bufala campana”.