Makaron z pieczonym kurczakiem i pistacjami
łatwe
4 osoby zapisały

Składniki
250 gramów
3 sztuki
50 gramów
8 sztuk
1 szczypta
1 łyżeczka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso skrop oliwą z oliwek oraz posyp marynatą Knorr. Odstaw na 20 minut.
Krok 2
Następnie piecz w temperaturze 180 stopni przez 30 minut tak aby skórka była chrupiąca.
Krok 3
Po tym czasie wystudzone mięso oddziel od kości. Zachowaj mięso, skórkę oraz smak, który powstał w trakcie pieczenia. Pozbądź się tylko kości i chrząstek.
Krok 4
Makaron ugotuj w gorącej wodzie tak aby był al dente.
Krok 5
Odcedzony przełóż na patelnię. Dodaj pokruszone pistacje, posiekane suszone pomidory, mięso wraz z sosem oraz natkę pietruszki. Całość wymieszaj, chwilę podgrzej i natychmiast podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej