Makaron z pieczonym kurczakiem i pistacjami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z pieczonym kurczakiem i pistacjami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

3 sztuki

50 gramów

8 sztuk

1 szczypta

1 łyżeczka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso skrop oliwą z oliwek oraz posyp marynatą Knorr. Odstaw na 20 minut.

Krok 2

Następnie piecz w temperaturze 180 stopni przez 30 minut tak aby skórka była chrupiąca.

Krok 3

Po tym czasie wystudzone mięso oddziel od kości. Zachowaj mięso, skórkę oraz smak, który powstał w trakcie pieczenia. Pozbądź się tylko kości i chrząstek.

Krok 4

Makaron ugotuj w gorącej wodzie tak aby był al dente.

Krok 5

Odcedzony przełóż na patelnię. Dodaj pokruszone pistacje, posiekane suszone pomidory, mięso wraz z sosem oraz natkę pietruszki. Całość wymieszaj, chwilę podgrzej i natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z pieczonym kurczakiem i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z pieczonym kurczakiem i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z pieczonym kurczakiem i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z pieczonym kurczakiem i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z pieczonym kurczakiem i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z pieczonym kurczakiem i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z pieczonym kurczakiem i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z pieczonym kurczakiem i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej