Makaron z pieczonym kurczakiem i pistacjami
łatwe
6 osób zapisało

Składniki
250 gramów
3 sztuki
50 gramów
8 sztuk
1 szczypta
1 łyżeczka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso skrop oliwą z oliwek oraz posyp marynatą Knorr. Odstaw na 20 minut.
Krok 2
Następnie piecz w temperaturze 180 stopni przez 30 minut tak aby skórka była chrupiąca.
Krok 3
Po tym czasie wystudzone mięso oddziel od kości. Zachowaj mięso, skórkę oraz smak, który powstał w trakcie pieczenia. Pozbądź się tylko kości i chrząstek.
Krok 4
Makaron ugotuj w gorącej wodzie tak aby był al dente.
Krok 5
Odcedzony przełóż na patelnię. Dodaj pokruszone pistacje, posiekane suszone pomidory, mięso wraz z sosem oraz natkę pietruszki. Całość wymieszaj, chwilę podgrzej i natychmiast podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























