Makaron z pieczonym kurczakiem i pistacjami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z pieczonym kurczakiem i pistacjami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

3 sztuki

50 gramów

8 sztuk

1 szczypta

1 łyżeczka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso skrop oliwą z oliwek oraz posyp marynatą Knorr. Odstaw na 20 minut.

Krok 2

Następnie piecz w temperaturze 180 stopni przez 30 minut tak aby skórka była chrupiąca.

Krok 3

Po tym czasie wystudzone mięso oddziel od kości. Zachowaj mięso, skórkę oraz smak, który powstał w trakcie pieczenia. Pozbądź się tylko kości i chrząstek.

Krok 4

Makaron ugotuj w gorącej wodzie tak aby był al dente.

Krok 5

Odcedzony przełóż na patelnię. Dodaj pokruszone pistacje, posiekane suszone pomidory, mięso wraz z sosem oraz natkę pietruszki. Całość wymieszaj, chwilę podgrzej i natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z pieczonym kurczakiem i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z pieczonym kurczakiem i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z pieczonym kurczakiem i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z pieczonym kurczakiem i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z pieczonym kurczakiem i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z pieczonym kurczakiem i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z pieczonym kurczakiem i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z pieczonym kurczakiem i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Makaron penne al Forno
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej