Mango ze śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mango ze śmietaną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

250 mililitrów

100 gramów

3 sztuki

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Laskę cynamonu i połowę cukru włóż do rondelka, a następnie zalej wodą i podgrzej.

Krok 2

Mango pokrój w plastry, dodaj do rondla i gotuj 5 minut.

Krok 3

Następnie wyjmij cynamon i dodaj aromat waniliowy. Schłódź. Podawaj ze śmietaną ubitą z resztą cukru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mango ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mango ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mango ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mango ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mango ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mango ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mango ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mango ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Nudle z patelni po chińsku
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej