Mango ze śmietaną

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

250 mililitrów

100 gramów

3 sztuki

1 sztuka

0

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Laskę cynamonu i połowę cukru włóż do rondelka, a następnie zalej wodą i podgrzej.

Krok 2

Mango pokrój w plastry, dodaj do rondla i gotuj 5 minut.

Krok 3

Następnie wyjmij cynamon i dodaj aromat waniliowy. Schłódź. Podawaj ze śmietaną ubitą z resztą cukru.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej