Mango ze śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mango ze śmietaną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

250 mililitrów

100 gramów

3 sztuki

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Laskę cynamonu i połowę cukru włóż do rondelka, a następnie zalej wodą i podgrzej.

Krok 2

Mango pokrój w plastry, dodaj do rondla i gotuj 5 minut.

Krok 3

Następnie wyjmij cynamon i dodaj aromat waniliowy. Schłódź. Podawaj ze śmietaną ubitą z resztą cukru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mango ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mango ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mango ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mango ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mango ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mango ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mango ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mango ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej