Mango ze śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl

Mango ze śmietaną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

250 mililitrów

100 gramów

3 sztuki

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Laskę cynamonu i połowę cukru włóż do rondelka, a następnie zalej wodą i podgrzej.

Krok 2

Mango pokrój w plastry, dodaj do rondla i gotuj 5 minut.

Krok 3

Następnie wyjmij cynamon i dodaj aromat waniliowy. Schłódź. Podawaj ze śmietaną ubitą z resztą cukru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mango ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mango ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mango ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mango ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mango ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mango ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mango ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej