Marcepanowe jajeczka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marcepanowe jajeczka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
47 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

115 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukier puder przesiej przez sitko.

Marcepanowe jajeczka - Krok 1

Krok 2

Masę marcepanową zagnieć z cukrem pudrem. Gotową masę podziel na 4 części.

Marcepanowe jajeczka - Krok 2

Krok 3

Do maleńkiej miseczki wlej 1/2 łyżeczki wody, dodaj odrobinkę barwnika spożywczego i wymieszaj.

Marcepanowe jajeczka - Krok 3

Krok 4

Porcje masy marcepanowej rozgnieć i posmaruj rozpuszczonym barwnikiem.

Marcepanowe jajeczka - Krok 4

Krok 5

Załóż jednorazowe rękawiczki, aby nie zabarwić rąk i dokładnie zagnieć masę.

Marcepanowe jajeczka - Krok 5

Krok 6

Z przygotowanych mas zrób wałeczki. Potnij każdy na 10-12 części i uformuj w dłoniach małe jajeczka.

Marcepanowe jajeczka - Krok 6
1

Opinie o przepisie

  • Adam  Nobielski

    Adam Nobielski , 20.03.2016

    super oplaca sie bo wychodzi taniej niz kupywanie na kg

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marcepanowe jajeczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marcepanowe jajeczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marcepanowe jajeczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marcepanowe jajeczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marcepanowe jajeczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marcepanowe jajeczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marcepanowe jajeczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marcepanowe jajeczka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ciasto z agrestem
czas przygotowania
105 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej