
Składniki
20 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukier puder przesiej przez sitko.
Krok 2
Masę marcepanową zagnieć z cukrem pudrem. Gotową masę podziel na 4 części.
Krok 3
Do maleńkiej miseczki wlej 1/2 łyżeczki wody, dodaj odrobinkę barwnika spożywczego i wymieszaj.
Krok 4
Porcje masy marcepanowej rozgnieć i posmaruj rozpuszczonym barwnikiem.
Krok 5
Załóż jednorazowe rękawiczki, aby nie zabarwić rąk i dokładnie zagnieć masę.
Krok 6
Z przygotowanych mas zrób wałeczki. Potnij każdy na 10-12 części i uformuj w dłoniach małe jajeczka.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej