Marcepanowe jajeczka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marcepanowe jajeczka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
47 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

115 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukier puder przesiej przez sitko.

Marcepanowe jajeczka - Krok 1

Krok 2

Masę marcepanową zagnieć z cukrem pudrem. Gotową masę podziel na 4 części.

Marcepanowe jajeczka - Krok 2

Krok 3

Do maleńkiej miseczki wlej 1/2 łyżeczki wody, dodaj odrobinkę barwnika spożywczego i wymieszaj.

Marcepanowe jajeczka - Krok 3

Krok 4

Porcje masy marcepanowej rozgnieć i posmaruj rozpuszczonym barwnikiem.

Marcepanowe jajeczka - Krok 4

Krok 5

Załóż jednorazowe rękawiczki, aby nie zabarwić rąk i dokładnie zagnieć masę.

Marcepanowe jajeczka - Krok 5

Krok 6

Z przygotowanych mas zrób wałeczki. Potnij każdy na 10-12 części i uformuj w dłoniach małe jajeczka.

Marcepanowe jajeczka - Krok 6
1

Opinie o przepisie

  • Adam  Nobielski

    Adam Nobielski , 20.03.2016

    super oplaca sie bo wychodzi taniej niz kupywanie na kg

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marcepanowe jajeczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marcepanowe jajeczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marcepanowe jajeczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marcepanowe jajeczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marcepanowe jajeczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marcepanowe jajeczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marcepanowe jajeczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marcepanowe jajeczka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej