
Składniki
0.5 sztuki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do masła dodaj orzechy, koniak, sok z cytryny, szczyptę cukru pudru i białego pieprzu.
Krok 2
Wszystkie składniki zmiksuj.
Krok 3
Umieść w lodówce na 30 minut i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
5 osób ogląda przepis: 
Szaszłyki z kurczaka w sosie curry
20 min.
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej