Masło orzechowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Masło orzechowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do masła dodaj orzechy, koniak, sok z cytryny, szczyptę cukru pudru i białego pieprzu.

Krok 2

Wszystkie składniki zmiksuj.

Krok 3

Umieść w lodówce na 30 minut i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Masło orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Masło orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Masło orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Masło orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Masło orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Masło orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Masło orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Masło orzechowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bułeczki ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej