
Składniki
null
null
2 łyżki
8 sztuk
60 gramów
null szczypt
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szynkę pokrój w kostkę, podsmaż na odrobinie tłuszczu i przyrumień
Krok 2
Jajka roztrzep razem z mlekiem i odrobiną masła, dopraw do smaku.
Krok 3
Wylej jajeczną masę na pozostały rozgrzany tłuszcz i smaż aż jajka się zetną.
Krok 4
Zsuń gotowy omlet na talerz, ułóż szynkę i umyte, osuszone listki bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej