Wyśmienity omlet z szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienity omlet z szynką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

2 łyżki

8 sztuk

60 gramów

null szczypt

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szynkę pokrój w kostkę, podsmaż na odrobinie tłuszczu i przyrumień

Krok 2

Jajka roztrzep razem z mlekiem i odrobiną masła, dopraw do smaku.

Krok 3

Wylej jajeczną masę na pozostały rozgrzany tłuszcz i smaż aż jajka się zetną.

Krok 4

Zsuń gotowy omlet na talerz, ułóż szynkę i umyte, osuszone listki bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienity omlet z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienity omlet z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienity omlet z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienity omlet z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienity omlet z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienity omlet z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienity omlet z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienity omlet z szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej