Masło szynkowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Masło szynkowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżka

80 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szynkę drobno posiekaj.

Krok 2

Dodaj masło, natkę, wódkę, sok z cytryny oraz szczyptę soli i pieprzu.

Krok 3

Wszystko dokładnie zmiksuj.

Krok 4

Włóż do lodówki na 30 minut i podawaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Masło szynkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Masło szynkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Masło szynkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Masło szynkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Masło szynkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Masło szynkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Masło szynkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej