
Składniki
1 sztuka
null
null
null
2 łyżki
1 łyżka
0.5 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
300 gramów
200 gramów
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Groszek gotuj w posolonej wodzie z dodatkiem pieprzu przez 10 minut, po czym odsącz go i dopraw.
Krok 2
Groszek przesyp na półmisek i ułóż na nim spody karczochów, które możesz przyprawić.
Krok 3
Do majonezu dodaj musztardę, sok z cytryny i szczyptę cukru. Wymieszaj, a następnie dodaj śmietanę, natkę pietruszki, mięso z krabów i dopraw solą oraz pieprzem.
Krok 4
Sosem z mięsem zapełnij spody karczochów i udekoruj je pokrojonym pomidorem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej