Składniki
1 sztuka
null
null
null
2 łyżki
1 łyżka
0.5 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
300 gramów
200 gramów
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Groszek gotuj w posolonej wodzie z dodatkiem pieprzu przez 10 minut, po czym odsącz go i dopraw.
Krok 2
Groszek przesyp na półmisek i ułóż na nim spody karczochów, które możesz przyprawić.
Krok 3
Do majonezu dodaj musztardę, sok z cytryny i szczyptę cukru. Wymieszaj, a następnie dodaj śmietanę, natkę pietruszki, mięso z krabów i dopraw solą oraz pieprzem.
Krok 4
Sosem z mięsem zapełnij spody karczochów i udekoruj je pokrojonym pomidorem.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej