Karczochy z krabami i groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karczochy z krabami i groszkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

null

2 łyżki

1 łyżka

0.5 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

300 gramów

200 gramów

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Groszek gotuj w posolonej wodzie z dodatkiem pieprzu przez 10 minut, po czym odsącz go i dopraw.

Krok 2

Groszek przesyp na półmisek i ułóż na nim spody karczochów, które możesz przyprawić.

Krok 3

Do majonezu dodaj musztardę, sok z cytryny i szczyptę cukru. Wymieszaj, a następnie dodaj śmietanę, natkę pietruszki, mięso z krabów i dopraw solą oraz pieprzem.

Krok 4

Sosem z mięsem zapełnij spody karczochów i udekoruj je pokrojonym pomidorem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karczochy z krabami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karczochy z krabami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karczochy z krabami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karczochy z krabami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karczochy z krabami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karczochy z krabami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karczochy z krabami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karczochy z krabami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Wegetariańskie tortille
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej