Karczochy z krabami i groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karczochy z krabami i groszkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

null

2 łyżki

1 łyżka

0.5 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

300 gramów

200 gramów

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Groszek gotuj w posolonej wodzie z dodatkiem pieprzu przez 10 minut, po czym odsącz go i dopraw.

Krok 2

Groszek przesyp na półmisek i ułóż na nim spody karczochów, które możesz przyprawić.

Krok 3

Do majonezu dodaj musztardę, sok z cytryny i szczyptę cukru. Wymieszaj, a następnie dodaj śmietanę, natkę pietruszki, mięso z krabów i dopraw solą oraz pieprzem.

Krok 4

Sosem z mięsem zapełnij spody karczochów i udekoruj je pokrojonym pomidorem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karczochy z krabami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karczochy z krabami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karczochy z krabami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karczochy z krabami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karczochy z krabami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karczochy z krabami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karczochy z krabami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karczochy z krabami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej