Składniki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
0.5 sztuki
1.5 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ząbki czosnku drobno posiekaj. Rozetrzyj z solą.
Krok 2
Masło utrzyj z musztardą i sokiem z cytryny.
Krok 3
Dodaj zioła i roztarty z solą czosnek.
Krok 4
Wszystko wymieszaj, włóż do lodówki na 30 minut i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Podobne przepisy
RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.
Czytaj więcejJesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.
Czytaj więcej