Masło ziołowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Masło ziołowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

0.5 sztuki

1.5 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ząbki czosnku drobno posiekaj. Rozetrzyj z solą.

Krok 2

Masło utrzyj z musztardą i sokiem z cytryny.

Krok 3

Dodaj zioła i roztarty z solą czosnek.

Krok 4

Wszystko wymieszaj, włóż do lodówki na 30 minut i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Masło ziołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Masło ziołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Masło ziołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Masło ziołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Masło ziołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Masło ziołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Masło ziołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Masło ziołowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Ekspresowe ciasto
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej