Mintaj w kapuście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mintaj w kapuście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

500 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zdejmij z kapusty 12 zewnętrznych liści. Umyj je, po czym włóż do wrzątku na 6 minut.

Krok 2

Resztę kapusty poszatkuj i zeszklij na maśle* wraz ze skórką z cytryny.

Krok 3

Rybę podziel na 4 porcje.

Krok 4

Liście kapusty ułóż po 3, jeden na drugim.

Krok 5

Na każdym stosiku ułóż trochę duszonej kapusty, porcję filetów i zwiń jak roladę. Zepnij wykałaczką.

Krok 6

Duś około 15 minut pod przykryciem. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mintaj w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mintaj w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mintaj w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mintaj w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mintaj w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mintaj w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mintaj w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mintaj w kapuście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej