
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
3 łyżki
2 łyżki
500 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zdejmij z kapusty 12 zewnętrznych liści. Umyj je, po czym włóż do wrzątku na 6 minut.
Krok 2
Resztę kapusty poszatkuj i zeszklij na maśle* wraz ze skórką z cytryny.
Krok 3
Rybę podziel na 4 porcje.
Krok 4
Liście kapusty ułóż po 3, jeden na drugim.
Krok 5
Na każdym stosiku ułóż trochę duszonej kapusty, porcję filetów i zwiń jak roladę. Zepnij wykałaczką.
Krok 6
Duś około 15 minut pod przykryciem. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



















