
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
3 łyżki
2 łyżki
500 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zdejmij z kapusty 12 zewnętrznych liści. Umyj je, po czym włóż do wrzątku na 6 minut.
Krok 2
Resztę kapusty poszatkuj i zeszklij na maśle* wraz ze skórką z cytryny.
Krok 3
Rybę podziel na 4 porcje.
Krok 4
Liście kapusty ułóż po 3, jeden na drugim.
Krok 5
Na każdym stosiku ułóż trochę duszonej kapusty, porcję filetów i zwiń jak roladę. Zepnij wykałaczką.
Krok 6
Duś około 15 minut pod przykryciem. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej