Mintaj w kapuście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mintaj w kapuście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

500 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zdejmij z kapusty 12 zewnętrznych liści. Umyj je, po czym włóż do wrzątku na 6 minut.

Krok 2

Resztę kapusty poszatkuj i zeszklij na maśle* wraz ze skórką z cytryny.

Krok 3

Rybę podziel na 4 porcje.

Krok 4

Liście kapusty ułóż po 3, jeden na drugim.

Krok 5

Na każdym stosiku ułóż trochę duszonej kapusty, porcję filetów i zwiń jak roladę. Zepnij wykałaczką.

Krok 6

Duś około 15 minut pod przykryciem. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mintaj w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mintaj w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mintaj w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mintaj w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mintaj w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mintaj w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mintaj w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mintaj w kapuście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej