
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
3 łyżki
2 łyżki
500 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zdejmij z kapusty 12 zewnętrznych liści. Umyj je, po czym włóż do wrzątku na 6 minut.
Krok 2
Resztę kapusty poszatkuj i zeszklij na maśle* wraz ze skórką z cytryny.
Krok 3
Rybę podziel na 4 porcje.
Krok 4
Liście kapusty ułóż po 3, jeden na drugim.
Krok 5
Na każdym stosiku ułóż trochę duszonej kapusty, porcję filetów i zwiń jak roladę. Zepnij wykałaczką.
Krok 6
Duś około 15 minut pod przykryciem. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej