
Składniki
250 mililitrów
500 gramów
0.25 łyżeczki
3 łyżki
1 łyżka
3 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżeczka
0.25 łyżeczki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oczyść, umyj, osusz i wrzuć na rozgrzaną oliwę. Podsmaż przez 5 minut, a następnie wyciągnij.
Krok 2
Czosnek posiekaj i dodaj do niego przecier pomidorowy, musztardę, sok z cytryny, miód, chili, tabasco oraz sól. Wszystko wymieszaj i dodaj do kurczaka.
Krok 3
Podgrzewaj, a gdy zacznie wrzeć przykryj i duś przez 10 minut.
Krok 4
Mięso wyciągnij i podziel na włókna, po czym włóż ponownie do sosu.
Krok 5
Wymieszaj i gotuj do momentu, gdy sos zrobi się gęsty.
Krok 6
Bułeczki przekrój na połowę i opiecz.
Krok 7
Na spody bułeczek nałóż masę z mięsem i przykryj górną częścią.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























