Burger z pomidorowym kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burger z pomidorowym kurczakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

500 gramów

0.25 łyżeczki

3 łyżki

1 łyżka

3 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

0.25 łyżeczki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść, umyj, osusz i wrzuć na rozgrzaną oliwę. Podsmaż przez 5 minut, a następnie wyciągnij.

Krok 2

Czosnek posiekaj i dodaj do niego przecier pomidorowy, musztardę, sok z cytryny, miód, chili, tabasco oraz sól. Wszystko wymieszaj i dodaj do kurczaka.

Krok 3

Podgrzewaj, a gdy zacznie wrzeć przykryj i duś przez 10 minut.

Krok 4

Mięso wyciągnij i podziel na włókna, po czym włóż ponownie do sosu.

Krok 5

Wymieszaj i gotuj do momentu, gdy sos zrobi się gęsty.

Krok 6

Bułeczki przekrój na połowę i opiecz.

Krok 7

Na spody bułeczek nałóż masę z mięsem i przykryj górną częścią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burger z pomidorowym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burger z pomidorowym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burger z pomidorowym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burger z pomidorowym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burger z pomidorowym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burger z pomidorowym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burger z pomidorowym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burger z pomidorowym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej