Marynowane filety przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marynowane filety

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

3 sztuki

1 sztuka

null

null

1 łyżeczka

0.5 szklanki

2 łyżki

100 gramów

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety pokrój na kawałki, oprósz solą, pieprzem i mąką.

Krok 2

Cebulę pokrój w drobne piórka, wrzuć na patelnie. Kładź filety na szklącą się cebulkę.

Krok 3

Dodaj wodę, przyprawy i zagotuj.

Krok 4

Wymieszaj z octem, przecierem pomidorowym. Dopraw do smaku i podduś przez kilka minut.

Krok 5

Zestaw z ognia, przełóż rybę na półmisek i polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynowane filety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynowane filety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynowane filety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynowane filety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynowane filety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynowane filety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynowane filety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marynowane filety - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej