
Składniki
2 sztuki
null
3 sztuki
1 sztuka
null
null
1 łyżeczka
0.5 szklanki
2 łyżki
100 gramów
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety pokrój na kawałki, oprósz solą, pieprzem i mąką.
Krok 2
Cebulę pokrój w drobne piórka, wrzuć na patelnie. Kładź filety na szklącą się cebulkę.
Krok 3
Dodaj wodę, przyprawy i zagotuj.
Krok 4
Wymieszaj z octem, przecierem pomidorowym. Dopraw do smaku i podduś przez kilka minut.
Krok 5
Zestaw z ognia, przełóż rybę na półmisek i polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej