
Składniki
2 sztuki
null
3 sztuki
1 sztuka
null
null
1 łyżeczka
0.5 szklanki
2 łyżki
100 gramów
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety pokrój na kawałki, oprósz solą, pieprzem i mąką.
Krok 2
Cebulę pokrój w drobne piórka, wrzuć na patelnie. Kładź filety na szklącą się cebulkę.
Krok 3
Dodaj wodę, przyprawy i zagotuj.
Krok 4
Wymieszaj z octem, przecierem pomidorowym. Dopraw do smaku i podduś przez kilka minut.
Krok 5
Zestaw z ognia, przełóż rybę na półmisek i polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej