
Składniki
2 sztuki
null
3 sztuki
1 sztuka
null
null
1 łyżeczka
0.5 szklanki
2 łyżki
100 gramów
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety pokrój na kawałki, oprósz solą, pieprzem i mąką.
Krok 2
Cebulę pokrój w drobne piórka, wrzuć na patelnie. Kładź filety na szklącą się cebulkę.
Krok 3
Dodaj wodę, przyprawy i zagotuj.
Krok 4
Wymieszaj z octem, przecierem pomidorowym. Dopraw do smaku i podduś przez kilka minut.
Krok 5
Zestaw z ognia, przełóż rybę na półmisek i polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej