Marynowane filety

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

3 sztuki

1 sztuka

null

null

1 łyżeczka

0.5 szklanki

2 łyżki

100 gramów

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety pokrój na kawałki, oprósz solą, pieprzem i mąką.

Krok 2

Cebulę pokrój w drobne piórka, wrzuć na patelnie. Kładź filety na szklącą się cebulkę.

Krok 3

Dodaj wodę, przyprawy i zagotuj.

Krok 4

Wymieszaj z octem, przecierem pomidorowym. Dopraw do smaku i podduś przez kilka minut.

Krok 5

Zestaw z ognia, przełóż rybę na półmisek i polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynowane filety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynowane filety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynowane filety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynowane filety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynowane filety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynowane filety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynowane filety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej