
Składniki
2 kilogramy
4 sztuki
4 sztuki
1 kilogram
0.25 kilograma
4 sztuki
3 sztuki
6 sztuk
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do przygotowania tego danie potrzebujemy żeliwny kociołek z wiekiem i rozpalonego ogniska :)
Krok 2
Kociołek smarujemy tłuszczem i wykładamy liśćmi kapusty.
Krok 3
Układamy warstwami: obrane i pokrojone w plastry ziemniaki, pokrojoną w piórka cebulę, plasterki kiełbasy i boczku oraz pokrojoną w cienkie plasterki marchew. Na to listki laurowe, ziele angielskie, szczypta przyprawy delikat i pieprzu. Następnie kolejna warstwa w tej samej kolejności. Na wierzch liść kapusty.
Krok 4
Pieczemy na ognisku przez około 1,5 godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej