Jesienne pieczonki

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

2

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 szczypta

2 kilogramy

1 szczypta

0.25 kilograma

4 sztuki

4 sztuki

4 sztuki

3 sztuki

1 kilogram

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do przygotowania tego danie potrzebujemy żeliwny kociołek z wiekiem i rozpalonego ogniska :)

Krok 2

Kociołek smarujemy tłuszczem i wykładamy liśćmi kapusty.

Krok 3

Układamy warstwami: obrane i pokrojone w plastry ziemniaki, pokrojoną w piórka cebulę, plasterki kiełbasy i boczku oraz pokrojoną w cienkie plasterki marchew. Na to listki laurowe, ziele angielskie, szczypta przyprawy delikat i pieprzu. Następnie kolejna warstwa w tej samej kolejności. Na wierzch liść kapusty.

Krok 4

Pieczemy na ognisku przez około 1,5 godziny.

0

Opinie o przepisie

Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej