Jesienne pieczonki

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

2

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 kilogramy

4 sztuki

4 sztuki

1 kilogram

0.25 kilograma

4 sztuki

3 sztuki

6 sztuk

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do przygotowania tego danie potrzebujemy żeliwny kociołek z wiekiem i rozpalonego ogniska :)

Krok 2

Kociołek smarujemy tłuszczem i wykładamy liśćmi kapusty.

Krok 3

Układamy warstwami: obrane i pokrojone w plastry ziemniaki, pokrojoną w piórka cebulę, plasterki kiełbasy i boczku oraz pokrojoną w cienkie plasterki marchew. Na to listki laurowe, ziele angielskie, szczypta przyprawy delikat i pieprzu. Następnie kolejna warstwa w tej samej kolejności. Na wierzch liść kapusty.

Krok 4

Pieczemy na ognisku przez około 1,5 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jesienne pieczonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jesienne pieczonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jesienne pieczonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jesienne pieczonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jesienne pieczonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jesienne pieczonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jesienne pieczonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej