Jesienne pieczonki z kociołka – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jesienne pieczonki

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

2

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 kilogramy

4 sztuki

4 sztuki

1 kilogram

0.25 kilograma

4 sztuki

3 sztuki

6 sztuk

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do przygotowania tego danie potrzebujemy żeliwny kociołek z wiekiem i rozpalonego ogniska :)

Krok 2

Kociołek smarujemy tłuszczem i wykładamy liśćmi kapusty.

Krok 3

Układamy warstwami: obrane i pokrojone w plastry ziemniaki, pokrojoną w piórka cebulę, plasterki kiełbasy i boczku oraz pokrojoną w cienkie plasterki marchew. Na to listki laurowe, ziele angielskie, szczypta przyprawy delikat i pieprzu. Następnie kolejna warstwa w tej samej kolejności. Na wierzch liść kapusty.

Krok 4

Pieczemy na ognisku przez około 1,5 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jesienne pieczonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jesienne pieczonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jesienne pieczonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jesienne pieczonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jesienne pieczonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jesienne pieczonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jesienne pieczonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej