Jesienne pieczonki z kociołka – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jesienne pieczonki

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

4

heart
8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 kilogramy

4 sztuki

4 sztuki

1 kilogram

0.25 kilograma

4 sztuki

3 sztuki

6 sztuk

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do przygotowania tego danie potrzebujemy żeliwny kociołek z wiekiem i rozpalonego ogniska :)

Krok 2

Kociołek smarujemy tłuszczem i wykładamy liśćmi kapusty.

Krok 3

Układamy warstwami: obrane i pokrojone w plastry ziemniaki, pokrojoną w piórka cebulę, plasterki kiełbasy i boczku oraz pokrojoną w cienkie plasterki marchew. Na to listki laurowe, ziele angielskie, szczypta przyprawy delikat i pieprzu. Następnie kolejna warstwa w tej samej kolejności. Na wierzch liść kapusty.

Krok 4

Pieczemy na ognisku przez około 1,5 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jesienne pieczonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jesienne pieczonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jesienne pieczonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jesienne pieczonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jesienne pieczonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jesienne pieczonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jesienne pieczonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jesienne pieczonki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej