Udko pieczone w rękawie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udko pieczone w rękawie

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

5 łyżek

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule siekamy dość grubo.

Krok 2

Czosnek przeciskamy przez praskę.

Krok 3

Pora drobno siekamy.

Krok 4

Udko dokładnie myjemy i osuszamy.

Krok 5

Mięso wkładamy do naczynia wraz z warzywami. Dodajemy olej i przyprawy i dokładnie mieszamy ze sobą, tak by kurczak cały pokrył się marynatą.

Krok 6

Marynujemy kilka godzin (najlepiej nie mniej niż 12).

Krok 7

Przekładamy mięso do rękawa do pieczenia i pieczemy w temp. 180 stopni około 30 minut. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udko pieczone w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udko pieczone w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udko pieczone w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udko pieczone w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udko pieczone w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udko pieczone w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udko pieczone w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udko pieczone w rękawie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej