Udko pieczone w rękawie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udko pieczone w rękawie

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

5 łyżek

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule siekamy dość grubo.

Krok 2

Czosnek przeciskamy przez praskę.

Krok 3

Pora drobno siekamy.

Krok 4

Udko dokładnie myjemy i osuszamy.

Krok 5

Mięso wkładamy do naczynia wraz z warzywami. Dodajemy olej i przyprawy i dokładnie mieszamy ze sobą, tak by kurczak cały pokrył się marynatą.

Krok 6

Marynujemy kilka godzin (najlepiej nie mniej niż 12).

Krok 7

Przekładamy mięso do rękawa do pieczenia i pieczemy w temp. 180 stopni około 30 minut. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udko pieczone w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udko pieczone w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udko pieczone w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udko pieczone w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udko pieczone w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udko pieczone w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udko pieczone w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udko pieczone w rękawie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej