
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
5 łyżek
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule siekamy dość grubo.
Krok 2
Czosnek przeciskamy przez praskę.
Krok 3
Pora drobno siekamy.
Krok 4
Udko dokładnie myjemy i osuszamy.
Krok 5
Mięso wkładamy do naczynia wraz z warzywami. Dodajemy olej i przyprawy i dokładnie mieszamy ze sobą, tak by kurczak cały pokrył się marynatą.
Krok 6
Marynujemy kilka godzin (najlepiej nie mniej niż 12).
Krok 7
Przekładamy mięso do rękawa do pieczenia i pieczemy w temp. 180 stopni około 30 minut. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej