Udko pieczone w rękawie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udko pieczone w rękawie

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

5 łyżek

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule siekamy dość grubo.

Krok 2

Czosnek przeciskamy przez praskę.

Krok 3

Pora drobno siekamy.

Krok 4

Udko dokładnie myjemy i osuszamy.

Krok 5

Mięso wkładamy do naczynia wraz z warzywami. Dodajemy olej i przyprawy i dokładnie mieszamy ze sobą, tak by kurczak cały pokrył się marynatą.

Krok 6

Marynujemy kilka godzin (najlepiej nie mniej niż 12).

Krok 7

Przekładamy mięso do rękawa do pieczenia i pieczemy w temp. 180 stopni około 30 minut. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udko pieczone w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udko pieczone w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udko pieczone w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udko pieczone w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udko pieczone w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udko pieczone w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udko pieczone w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udko pieczone w rękawie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej