Udko pieczone w rękawie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udko pieczone w rękawie

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

5 łyżek

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule siekamy dość grubo.

Krok 2

Czosnek przeciskamy przez praskę.

Krok 3

Pora drobno siekamy.

Krok 4

Udko dokładnie myjemy i osuszamy.

Krok 5

Mięso wkładamy do naczynia wraz z warzywami. Dodajemy olej i przyprawy i dokładnie mieszamy ze sobą, tak by kurczak cały pokrył się marynatą.

Krok 6

Marynujemy kilka godzin (najlepiej nie mniej niż 12).

Krok 7

Przekładamy mięso do rękawa do pieczenia i pieczemy w temp. 180 stopni około 30 minut. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udko pieczone w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udko pieczone w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udko pieczone w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udko pieczone w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udko pieczone w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udko pieczone w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udko pieczone w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udko pieczone w rękawie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej