
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
5 łyżek
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule siekamy dość grubo.
Krok 2
Czosnek przeciskamy przez praskę.
Krok 3
Pora drobno siekamy.
Krok 4
Udko dokładnie myjemy i osuszamy.
Krok 5
Mięso wkładamy do naczynia wraz z warzywami. Dodajemy olej i przyprawy i dokładnie mieszamy ze sobą, tak by kurczak cały pokrył się marynatą.
Krok 6
Marynujemy kilka godzin (najlepiej nie mniej niż 12).
Krok 7
Przekładamy mięso do rękawa do pieczenia i pieczemy w temp. 180 stopni około 30 minut. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej