Udko pieczone w rękawie

Autor: Kuba Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule siekamy dość grubo.

Krok 2

Czosnek przeciskamy przez praskę.

Krok 3

Pora drobno siekamy.

Krok 4

Udko dokładnie myjemy i osuszamy.

Krok 5

Mięso wkładamy do naczynia wraz z warzywami. Dodajemy olej i przyprawy i dokładnie mieszamy ze sobą, tak by kurczak cały pokrył się marynatą.

Krok 6

Marynujemy kilka godzin (najlepiej nie mniej niż 12).

Krok 7

Przekładamy mięso do rękawa do pieczenia i pieczemy w temp. 180 stopni około 30 minut. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udko pieczone w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udko pieczone w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udko pieczone w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udko pieczone w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udko pieczone w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udko pieczone w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udko pieczone w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej