Dietetyczne pulpety przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dietetyczne pulpety

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 pęczek

1 pęczek

500 gramów

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Natkę pietruszki i koper posiekaj.

Krok 2

Mięso zmiel z cebulą, dodaj otręby i zioła oraz jajko.

Krok 3

Dopraw Delikatem Knorr.

Krok 4

Z masy formuj małe pulpeciki.

Krok 5

Zagotuj 0,5 litra wody i dodaj przecier, dopraw Delikatem Knorr.

Krok 6

Włóż pulpety i duś 30 minut.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dietetyczne pulpety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dietetyczne pulpety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dietetyczne pulpety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dietetyczne pulpety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dietetyczne pulpety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dietetyczne pulpety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dietetyczne pulpety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dietetyczne pulpety - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej