
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
1 pęczek
1 pęczek
500 gramów
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Natkę pietruszki i koper posiekaj.
Krok 2
Mięso zmiel z cebulą, dodaj otręby i zioła oraz jajko.
Krok 3
Dopraw Delikatem Knorr.
Krok 4
Z masy formuj małe pulpeciki.
Krok 5
Zagotuj 0,5 litra wody i dodaj przecier, dopraw Delikatem Knorr.
Krok 6
Włóż pulpety i duś 30 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej