
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
1 pęczek
1 pęczek
500 gramów
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Natkę pietruszki i koper posiekaj.
Krok 2
Mięso zmiel z cebulą, dodaj otręby i zioła oraz jajko.
Krok 3
Dopraw Delikatem Knorr.
Krok 4
Z masy formuj małe pulpeciki.
Krok 5
Zagotuj 0,5 litra wody i dodaj przecier, dopraw Delikatem Knorr.
Krok 6
Włóż pulpety i duś 30 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej