Jaja w czyśćcu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jaja w czyśćcu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

6 sztuk

1 szczypta

4 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj drobno i zeszklij na patelni.

Krok 2

Zioła posiekaj i dodaj wraz z pomidorami do czosnku. Dopraw i smaż przez ok. 15 minut do czasu, gdy sos zgęstnieje.

Krok 3

W sosie zrób wgłębienie i wbij do niego surowe jajko, przykryj pomidorami, to samo powtórz z resztą jajek i oprósz je startym parmezanem.

Krok 4

Smaż do momentu, gdy jaja się zetną i przełóż danie na talerze.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jaja w czyśćcu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jaja w czyśćcu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jaja w czyśćcu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jaja w czyśćcu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jaja w czyśćcu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jaja w czyśćcu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jaja w czyśćcu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jaja w czyśćcu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
18 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej