Składniki
1 szczypta
6 sztuk
1 szczypta
4 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
2 łyżki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek posiekaj drobno i zeszklij na patelni.
Krok 2
Zioła posiekaj i dodaj wraz z pomidorami do czosnku. Dopraw i smaż przez ok. 15 minut do czasu, gdy sos zgęstnieje.
Krok 3
W sosie zrób wgłębienie i wbij do niego surowe jajko, przykryj pomidorami, to samo powtórz z resztą jajek i oprósz je startym parmezanem.
Krok 4
Smaż do momentu, gdy jaja się zetną i przełóż danie na talerze.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej