Jaja w czyśćcu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jaja w czyśćcu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

6 sztuk

1 szczypta

4 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj drobno i zeszklij na patelni.

Krok 2

Zioła posiekaj i dodaj wraz z pomidorami do czosnku. Dopraw i smaż przez ok. 15 minut do czasu, gdy sos zgęstnieje.

Krok 3

W sosie zrób wgłębienie i wbij do niego surowe jajko, przykryj pomidorami, to samo powtórz z resztą jajek i oprósz je startym parmezanem.

Krok 4

Smaż do momentu, gdy jaja się zetną i przełóż danie na talerze.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jaja w czyśćcu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jaja w czyśćcu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jaja w czyśćcu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jaja w czyśćcu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jaja w czyśćcu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jaja w czyśćcu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jaja w czyśćcu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jaja w czyśćcu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej