Jaja w czyśćcu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jaja w czyśćcu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

6 sztuk

1 szczypta

4 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj drobno i zeszklij na patelni.

Krok 2

Zioła posiekaj i dodaj wraz z pomidorami do czosnku. Dopraw i smaż przez ok. 15 minut do czasu, gdy sos zgęstnieje.

Krok 3

W sosie zrób wgłębienie i wbij do niego surowe jajko, przykryj pomidorami, to samo powtórz z resztą jajek i oprósz je startym parmezanem.

Krok 4

Smaż do momentu, gdy jaja się zetną i przełóż danie na talerze.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jaja w czyśćcu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jaja w czyśćcu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jaja w czyśćcu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jaja w czyśćcu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jaja w czyśćcu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jaja w czyśćcu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jaja w czyśćcu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jaja w czyśćcu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej