Muffinki dyniowe

Autor: Magdalena Kłobukowska

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

1.5 szklanki

3 szklanki

1 łyżka

2 sztuki

1 szklanka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tak jak to zazwyczaj z muffinkami : suche skłądniki mieszamy w jednej misce i mokre w drugiej.

Krok 2

Łączymy wszystkie skłądniki mieszając nie za długo ręcznie( wtedy ciasto bedzie lżejsze).

Krok 3

Nakłądamy do foremek.Pieczemy 20-25 min w temp 180 stopni. Posypujemy cukrem pudrem.Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffinki dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffinki dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffinki dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffinki dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffinki dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffinki dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffinki dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej