Muffinki dyniowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muffinki dyniowe

Autor: Magdalena Kłobukowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

2 sztuki

3 szklanki

1 łyżka

1 szklanka

2 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tak jak to zazwyczaj z muffinkami : suche skłądniki mieszamy w jednej misce i mokre w drugiej.

Krok 2

Łączymy wszystkie skłądniki mieszając nie za długo ręcznie( wtedy ciasto bedzie lżejsze).

Krok 3

Nakłądamy do foremek.Pieczemy 20-25 min w temp 180 stopni. Posypujemy cukrem pudrem.Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffinki dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffinki dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffinki dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffinki dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffinki dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffinki dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffinki dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muffinki dyniowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej