Muffinki dyniowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muffinki dyniowe

Autor: Magdalena Kłobukowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

2 sztuki

3 szklanki

1 łyżka

1 szklanka

2 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tak jak to zazwyczaj z muffinkami : suche skłądniki mieszamy w jednej misce i mokre w drugiej.

Krok 2

Łączymy wszystkie skłądniki mieszając nie za długo ręcznie( wtedy ciasto bedzie lżejsze).

Krok 3

Nakłądamy do foremek.Pieczemy 20-25 min w temp 180 stopni. Posypujemy cukrem pudrem.Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffinki dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffinki dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffinki dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffinki dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffinki dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffinki dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffinki dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muffinki dyniowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej