na zimno z galaretek od Eli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

na zimno z galaretek od Eli

Autor: joanna dereszowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu i do przestudzonej dodać jeden serek i wymieszać.Wlać do miseczki czy jakiegoś innego naczynia i wstawić do stężenia.

Krok 2

Tak samo postąpić z pozostałymi trzema. Gdy tylko się zetną to pokroić na kawałki .

Krok 3

Formę podłużną kleksową wyłożyć folią spożywczą lub wysmarować masłem.

Krok 4

Pokrojoną galaretkę wyłożyć do formy i zalać trzema galaretkami chłodnymi. Jeśli będzie za mało to rozrobić czwartą galaretkę. Wstawić do lodówki do stężenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • na zimno z galaretek od Eli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • na zimno z galaretek od Eli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • na zimno z galaretek od Eli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • na zimno z galaretek od Eli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • na zimno z galaretek od Eli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • na zimno z galaretek od Eli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • na zimno z galaretek od Eli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • na zimno z galaretek od Eli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej