na zimno z galaretek od Eli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

na zimno z galaretek od Eli

Autor: joanna dereszowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu i do przestudzonej dodać jeden serek i wymieszać.Wlać do miseczki czy jakiegoś innego naczynia i wstawić do stężenia.

Krok 2

Tak samo postąpić z pozostałymi trzema. Gdy tylko się zetną to pokroić na kawałki .

Krok 3

Formę podłużną kleksową wyłożyć folią spożywczą lub wysmarować masłem.

Krok 4

Pokrojoną galaretkę wyłożyć do formy i zalać trzema galaretkami chłodnymi. Jeśli będzie za mało to rozrobić czwartą galaretkę. Wstawić do lodówki do stężenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • na zimno z galaretek od Eli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • na zimno z galaretek od Eli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • na zimno z galaretek od Eli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • na zimno z galaretek od Eli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • na zimno z galaretek od Eli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • na zimno z galaretek od Eli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • na zimno z galaretek od Eli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • na zimno z galaretek od Eli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej