
Składniki
4 sztuki
4 sztuki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu i do przestudzonej dodać jeden serek i wymieszać.Wlać do miseczki czy jakiegoś innego naczynia i wstawić do stężenia.
Krok 2
Tak samo postąpić z pozostałymi trzema. Gdy tylko się zetną to pokroić na kawałki .
Krok 3
Formę podłużną kleksową wyłożyć folią spożywczą lub wysmarować masłem.
Krok 4
Pokrojoną galaretkę wyłożyć do formy i zalać trzema galaretkami chłodnymi. Jeśli będzie za mało to rozrobić czwartą galaretkę. Wstawić do lodówki do stężenia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej