
Składniki
4 sztuki
4 sztuki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu i do przestudzonej dodać jeden serek i wymieszać.Wlać do miseczki czy jakiegoś innego naczynia i wstawić do stężenia.
Krok 2
Tak samo postąpić z pozostałymi trzema. Gdy tylko się zetną to pokroić na kawałki .
Krok 3
Formę podłużną kleksową wyłożyć folią spożywczą lub wysmarować masłem.
Krok 4
Pokrojoną galaretkę wyłożyć do formy i zalać trzema galaretkami chłodnymi. Jeśli będzie za mało to rozrobić czwartą galaretkę. Wstawić do lodówki do stężenia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej