na zimno z galaretek od Eli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

na zimno z galaretek od Eli

Autor: joanna dereszowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu i do przestudzonej dodać jeden serek i wymieszać.Wlać do miseczki czy jakiegoś innego naczynia i wstawić do stężenia.

Krok 2

Tak samo postąpić z pozostałymi trzema. Gdy tylko się zetną to pokroić na kawałki .

Krok 3

Formę podłużną kleksową wyłożyć folią spożywczą lub wysmarować masłem.

Krok 4

Pokrojoną galaretkę wyłożyć do formy i zalać trzema galaretkami chłodnymi. Jeśli będzie za mało to rozrobić czwartą galaretkę. Wstawić do lodówki do stężenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • na zimno z galaretek od Eli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • na zimno z galaretek od Eli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • na zimno z galaretek od Eli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • na zimno z galaretek od Eli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • na zimno z galaretek od Eli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • na zimno z galaretek od Eli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • na zimno z galaretek od Eli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • na zimno z galaretek od Eli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej