Obwarzanki

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1 szklanka

50 gramów

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

4 szklanki

do smażenia:

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże rozrobić w małej ilości ciepłego mleka, dodać śmietanę i pozostałe składniki.

Krok 2

Zagnieść ciasto.

Krok 3

Rozwałkować nie za grubo, nie za cienko i wycinać krążki szklanką, a małym kieliszkiem środek.

Krok 4

Pozostawić na 10 min. do podrośnięcia.

Krok 5

Smażyć na oleju albo innym tłuszczu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Obwarzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Obwarzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Obwarzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Obwarzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Obwarzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Obwarzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Obwarzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

Zobacz również