Składniki
null szczypt
null szczypt
0.5 szklanki
2 łyżki
4 łyżki
4 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
0.5 szklanki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, osusz i potnij w kostkę.
Krok 2
Czosnek posiekaj, połowę wymieszaj z sokiem z limonki i z przyprawami. Marynuj mięso w przygotowanej zalewie przez godzinę.
Krok 3
Przygotuj sos orzechowy. Masło, pozostały czosnek, sos sojowy i cukier podgrzej, dodaj zmiksowaną kremówkę i wymieszaj. Dopraw do smaku przyprawami i sokiem z limonki.
Krok 4
Kawałki kurczaka nadziej na patyczki szaszłykowe i grilluj przez 30 minut. Podawaj razem z nieco przestudzonym sosem orzechowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej