
Składniki
null szczypt
null szczypt
0.5 szklanki
2 łyżki
4 łyżki
4 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
0.5 szklanki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, osusz i potnij w kostkę.
Krok 2
Czosnek posiekaj, połowę wymieszaj z sokiem z limonki i z przyprawami. Marynuj mięso w przygotowanej zalewie przez godzinę.
Krok 3
Przygotuj sos orzechowy. Masło, pozostały czosnek, sos sojowy i cukier podgrzej, dodaj zmiksowaną kremówkę i wymieszaj. Dopraw do smaku przyprawami i sokiem z limonki.
Krok 4
Kawałki kurczaka nadziej na patyczki szaszłykowe i grilluj przez 30 minut. Podawaj razem z nieco przestudzonym sosem orzechowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej