Pancakes

- Krok 1Wszystkie składniki wsypać do garnczka i wymieszać mikserem na gładką masę.
- Krok 2Smażyć na suchej i dobrze rozgrzanej patelni do uzyskania złocistego koloru.
- Krok 3Można podawać z syropem klonowym lub owocami.
Pancakes to amerykańska wersja naleśników. Ze względu na ich grubość, radzimy smażyć je na patelni na średnim ogniu, gdyż dzięki temu łatwiej jest kontrolować stopień ich zarumienienia. Aby przygotować idealne pancakes, musisz pamiętać o dwóch zasadach. Po pierwsze, kiedy wylejesz ciasto na patelnię, obserwuj jego powierzchnię. Pojawiające się na nim bąbelki i wyraźnie osuszone brzegi będą znakiem, że możesz podnieść ciasto łopatką i sprawdzić, czy jego kolor zrobił się od spodu lekko brązowy. Jeśli tak, to idealny moment na przewrócenie go na drugą stronę. Po drugie pamiętaj, że po obróceniu naleśnik powinno smażyć się trochę krócej. Według klasycznej receptury, pancakes podaje się polane syropem klonowym. Zachęcamy jednak do wzbogacenia ilości dodatków, z którymi będziesz je serwować. Świetnie spiszą się tutaj na przykład sezonowe lub kandyzowane owoce. Jeśli lubisz naprawdę słodkie połączenia, przygotuj je z dodatkiem polewy czekoladowej i bitej śmietany. Możesz też posypać całość wiórkami kokosowymi, płatkami migdałów lub posiekanymi orzechami włoskimi. Smacznego!