
Składniki
300 gramów
300 gramów
300 mililitrów
2 sztuki
50 gramów
1 łyżka
1 łyżka
75 gramów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce rozmieszaj rózgą lub mikserem mąkę, maślankę,połowę rozpuszczonej margaryny, jaja, cukier, cynamon i proszek do pieczenia i odstaw na kilka minut.

Krok 2
Na rozgrzanej patelni z margaryną smaż placki, wlewając masę łyżką na patelnię. Smaż placki z obu stron na rumiano i tak długo, aby nie były surowe w środku.

Krok 3
Truskawki umyj, wysusz, pokrój na plasterki.

Krok 4
W kuchence mikrofalowej lub na bardzo małym ogniu w rondelku (najlepiej w kąpieli wodnej) rozpuść czekoladę.

Krok 5
Podawaj pancakes z truskawkami oraz polane płynną białą czekoladą.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej