Pancakes

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij
Pancakes

Składniki

2 szklanki

2 sztuki

1.5 szklanki

75 gramów

3 łyżeczki

0.3 szklanki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki wsypać do garnczka i wymieszać mikserem na gładką masę.

Krok 2

Smażyć na suchej i dobrze rozgrzanej patelni do uzyskania złocistego koloru.

Krok 3

Można podawać z syropem klonowym lub owocami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pancakes - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pancakes - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pancakes - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pancakes - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pancakes - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pancakes - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pancakes - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - PancakesPancakes

Pancakes to amerykańska wersja naleśników. Ze względu na ich grubość, radzimy smażyć je na patelni na średnim ogniu, gdyż dzięki temu łatwiej jest kontrolować stopień ich zarumienienia. Aby przygotować idealne pancakes, musisz pamiętać o dwóch zasadach. Po pierwsze, kiedy wylejesz ciasto na patelnię, obserwuj jego powierzchnię. Pojawiające się na nim bąbelki i wyraźnie osuszone brzegi będą znakiem, że możesz podnieść ciasto łopatką i sprawdzić, czy jego kolor zrobił się od spodu lekko brązowy. Jeśli tak, to idealny moment na przewrócenie go na drugą stronę. Po drugie pamiętaj, że po obróceniu naleśnik powinno smażyć się trochę krócej. Według klasycznej receptury, pancakes podaje się polane syropem klonowym. Zachęcamy jednak do wzbogacenia ilości dodatków, z którymi będziesz je serwować. Świetnie spiszą się tutaj na przykład sezonowe lub kandyzowane owoce. Jeśli lubisz naprawdę słodkie połączenia, przygotuj je z dodatkiem polewy czekoladowej i bitej śmietany. Możesz też posypać całość wiórkami kokosowymi, płatkami migdałów lub posiekanymi orzechami włoskimi. Smacznego!