
Składniki
300 gramów
300 gramów
300 mililitrów
2 sztuki
50 gramów
1 łyżka
1 łyżka
75 gramów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce rozmieszaj rózgą lub mikserem mąkę, maślankę,połowę rozpuszczonej margaryny, jaja, cukier, cynamon i proszek do pieczenia i odstaw na kilka minut.

Krok 2
Na rozgrzanej patelni z margaryną smaż placki, wlewając masę łyżką na patelnię. Smaż placki z obu stron na rumiano i tak długo, aby nie były surowe w środku.

Krok 3
Truskawki umyj, wysusz, pokrój na plasterki.

Krok 4
W kuchence mikrofalowej lub na bardzo małym ogniu w rondelku (najlepiej w kąpieli wodnej) rozpuść czekoladę.

Krok 5
Podawaj pancakes z truskawkami oraz polane płynną białą czekoladą.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej