
Składniki
300 gramów
300 gramów
300 mililitrów
2 sztuki
50 gramów
1 łyżka
1 łyżka
75 gramów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce rozmieszaj rózgą lub mikserem mąkę, maślankę,połowę rozpuszczonej margaryny, jaja, cukier, cynamon i proszek do pieczenia i odstaw na kilka minut.

Krok 2
Na rozgrzanej patelni z margaryną smaż placki, wlewając masę łyżką na patelnię. Smaż placki z obu stron na rumiano i tak długo, aby nie były surowe w środku.

Krok 3
Truskawki umyj, wysusz, pokrój na plasterki.

Krok 4
W kuchence mikrofalowej lub na bardzo małym ogniu w rondelku (najlepiej w kąpieli wodnej) rozpuść czekoladę.

Krok 5
Podawaj pancakes z truskawkami oraz polane płynną białą czekoladą.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej