Papryka faszerowana mięsem z dodatkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Papryka faszerowana mięsem z dodatkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
188 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

121 osób wydrukowało

Pobierz pdf

259 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

4 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

80 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę oczyść z gniazda nasiennego, owiń folią aluminiową i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 °C na 10 minut.

Papryka faszerowana mięsem z dodatkami - Krok 1

Krok 2

Po ostygnięciu zdejmij skórę z papryki, oprósz pieprzem w środku.

Papryka faszerowana mięsem z dodatkami - Krok 2

Krok 3

Mięso mielone przesmaż wraz z posiekaną cebulą i czosnkiem.

Papryka faszerowana mięsem z dodatkami - Krok 3

Krok 4

Dodaj paprykę słodką i Fix Knorr Fasolka po bretońsku i smaż 2 minuty.

Papryka faszerowana mięsem z dodatkami - Krok 4

Krok 5

Po wystygnięciu farszu faszeruj paprykę. Na wierzchu posyp startym serem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez 15 minut.

Papryka faszerowana mięsem z dodatkami - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Papryka faszerowana mięsem z dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Papryka faszerowana mięsem z dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Papryka faszerowana mięsem z dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Papryka faszerowana mięsem z dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Papryka faszerowana mięsem z dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Papryka faszerowana mięsem z dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Papryka faszerowana mięsem z dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Papryka faszerowana mięsem z dodatkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Papryka faszerowana mięsem z dodatkamiPapryka faszerowana mięsem z dodatkami

Jedno jest pewne, te papryki są mocno nadziane! I to nie byle czym! Aromatyczny farsz, składający się z mielonego wołowo-wieprzowego mięsa, cebuli i czosnku, oprószony żółtym serem sprawi, że ślinka pocieknie Ci z ust. Całość zamknięta w czerwonej warzywnej szkatułce ucieszy nie tylko podniebienie, ale i oko. Gotowy na ucztę godną królów? Zaczynamy!

Dla kogo?

To doskonałe rozwiązanie dla miłośników niecodziennych, oryginalnych dań. Z nią wyróżnisz się w tłumie! Faszerowana papryka smakuje oraz wygląda zniewalająco!

Na jaką okazję?

Potrawa z całą pewnością wymaga odpowiedniej oprawy. Papryka faszerowana mięsem mielonym z piekarnika z parmezanem będzie odpowiednia w trakcie rozmaitych uroczystości. Goście będą zachwyceni!

Czy wiesz, że?

Farszem nie musi być tylko mięso. W tej roli równie znakomicie sprawdza się ryż, różne rodzaje kasz albo ciecierzyca. Do wyboru, do koloru… i do ulubionego smaku!

Dla urozmaicenia:

Paprykę możesz nadziewać na dwa sposoby: po odcięciu jej górnej części lub przepołowieniu w pionie.