Papryka faszerowana mięsem z dodatkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Papryka faszerowana mięsem z dodatkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
188 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

122 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

259 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

4 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

80 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę oczyść z gniazda nasiennego, owiń folią aluminiową i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 °C na 10 minut.

Papryka faszerowana mięsem z dodatkami - Krok 1

Krok 2

Po ostygnięciu zdejmij skórę z papryki, oprósz pieprzem w środku.

Papryka faszerowana mięsem z dodatkami - Krok 2

Krok 3

Mięso mielone przesmaż wraz z posiekaną cebulą i czosnkiem.

Papryka faszerowana mięsem z dodatkami - Krok 3

Krok 4

Dodaj paprykę słodką i Fix Knorr Fasolka po bretońsku i smaż 2 minuty.

Papryka faszerowana mięsem z dodatkami - Krok 4

Krok 5

Po wystygnięciu farszu faszeruj paprykę. Na wierzchu posyp startym serem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez 15 minut.

Papryka faszerowana mięsem z dodatkami - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Papryka faszerowana mięsem z dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Papryka faszerowana mięsem z dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Papryka faszerowana mięsem z dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Papryka faszerowana mięsem z dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Papryka faszerowana mięsem z dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Papryka faszerowana mięsem z dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Papryka faszerowana mięsem z dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Papryka faszerowana mięsem z dodatkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Papryka faszerowana mięsem z dodatkamiPapryka faszerowana mięsem z dodatkami

Jedno jest pewne, te papryki są mocno nadziane! I to nie byle czym! Aromatyczny farsz, składający się z mielonego wołowo-wieprzowego mięsa, cebuli i czosnku, oprószony żółtym serem sprawi, że ślinka pocieknie Ci z ust. Całość zamknięta w czerwonej warzywnej szkatułce ucieszy nie tylko podniebienie, ale i oko. Gotowy na ucztę godną królów? Zaczynamy!

Dla kogo?

To doskonałe rozwiązanie dla miłośników niecodziennych, oryginalnych dań. Z nią wyróżnisz się w tłumie! Faszerowana papryka smakuje oraz wygląda zniewalająco!

Na jaką okazję?

Potrawa z całą pewnością wymaga odpowiedniej oprawy. Papryka faszerowana mięsem mielonym z piekarnika z parmezanem będzie odpowiednia w trakcie rozmaitych uroczystości. Goście będą zachwyceni!

Czy wiesz, że?

Farszem nie musi być tylko mięso. W tej roli równie znakomicie sprawdza się ryż, różne rodzaje kasz albo ciecierzyca. Do wyboru, do koloru… i do ulubionego smaku!

Dla urozmaicenia:

Paprykę możesz nadziewać na dwa sposoby: po odcięciu jej górnej części lub przepołowieniu w pionie.