Patisony nadziewane mięsem mielonym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

183 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

250 osób wydrukowało

Pobierz pdf

233 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

5 sztuk

1.5 szczypty

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W patisonach odetnij wierzchy na 1/3 wysokości. Wydrąż miąższ i drobno pokrój.

Patisony nadziewane mięsem mielonym - Krok 1

Krok 2

Ryż ugotuj. Obraną cebulę pokrój w kostkę i przesmaż.

Patisony nadziewane mięsem mielonym - Krok 2

Krok 3

Do ugotowanego i wystudzonego ryżu dodaj mięso, miąższ z patisonów i cebulę, wymieszaj i dopraw według upodobań.

Patisony nadziewane mięsem mielonym - Krok 3

Krok 4

Patisony ponadziewaj i przykryj wierzchami. Ułóż w naczyniu żaroodpornym.

Patisony nadziewane mięsem mielonym - Krok 4

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj z wodą według wskazówek na opakowaniu.

Patisony nadziewane mięsem mielonym - Krok 5

Krok 6

Patisony zalej w naczyniu przygotowanym sosem i zapiekaj przez 20 minut w 180 °C.

Patisony nadziewane mięsem mielonym - Krok 6
3

Opinie o przepisie

  • kate fashon

    kate fashon, 14.06.2019

    Bardzo Dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Stefański

    Tomasz Stefański, 15.12.2017

    Pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janusz Polaszewski

    Janusz Polaszewski, 27.08.2017

    jeszcze nie gotowałem.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Patisony nadziewane mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Patisony nadziewane mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Patisony nadziewane mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Patisony nadziewane mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Patisony nadziewane mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Patisony nadziewane mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Patisony nadziewane mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kugel
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Patisony nadziewane mięsem mielonymPatisony nadziewane mięsem mielonym

Patisony nadziewane mięsem mielonym to danie, które jak mało które ma szansę zdobyć uznanie wielbicieli wystawnej kuchni. Jednak żeby je przygotować, wcale nie musisz pół dnia spędzić w kuchni. Nie uwierzysz, jak niewiele trzeba, aby z prostych składników ugotować potrawę zapadającą w pamięć na długo. Patison to rodzaj spłaszczonej dyni o bardzo delikatnym smaku. Między innymi z tego powodu ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni, bo doskonale komponuje się z innymi składnikami. Patisony świetnie nadają się jako baza do zup i sałatek, ale popularność zdobyły w wersji marynowanej, stwarzając konkurencję dla konserwowego ogórka. My proponujemy jeszcze ciekawsze wykorzystanie tego warzywa – możesz je nafaszerować mięsem mielonym z ryżem. Zapieczone z sosem napoli zrobią furorę również w twoim domu. Warzywom w takim wydaniu nie oprze się nikt!