
Składniki
8 plastrów
0.5 łyżeczki
4 sztuki
1 szklanka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na niewielkiej ilości oleju usmaż cienkie naleśniki.
Krok 2
Każdego naleśnika posmaruj ketchupem, ułóż po 2 plastry sera i parówkę.
Krok 3
Zwiń ruloniki, ułóż na blaszce i piecz przez 8-10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej