Parówki w naleśniku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Parówki w naleśniku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 plastrów

0.5 łyżeczki

4 sztuki

1 szklanka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na niewielkiej ilości oleju usmaż cienkie naleśniki.

Krok 2

Każdego naleśnika posmaruj ketchupem, ułóż po 2 plastry sera i parówkę.

Krok 3

Zwiń ruloniki, ułóż na blaszce i piecz przez 8-10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Parówki w naleśniku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Parówki w naleśniku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Parówki w naleśniku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Parówki w naleśniku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Parówki w naleśniku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Parówki w naleśniku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Parówki w naleśniku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Parówki w naleśniku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej