Puerco de la costa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Puerco de la costa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

3 sztuki

1 opakowanie

1 szczypta

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i pokrój na małe kawałki. Cebulę i czosnek posiekaj, a paprykę i pomidory pokrój w kostkę.

Krok 2

Mięso podsmaż na rozgrzanym tłuszczu razem z posiekaną cebulką i czosnkiem. Dodaj pokrojone w kostkę pomidory i paprykę.

Krok 3

Wszystko oprósz solą i pieprzem i smaż przez chwilę.

Krok 4

Ananasy potnij na mniejsze kawałki i razem z zalewą dodaj do składników.

Krok 5

Duś na małym ogniu przez ok.50 minut do czasu, gdy mięso będzie miękkie.

Krok 6

Dopraw przyprawami, curry i udekoruj potrawę listkami ziół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puerco de la costa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puerco de la costa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puerco de la costa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puerco de la costa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puerco de la costa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puerco de la costa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puerco de la costa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Puerco de la costa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej