
Składniki
2 sztuki
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
3 sztuki
1 opakowanie
1 szczypta
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, osusz i pokrój na małe kawałki. Cebulę i czosnek posiekaj, a paprykę i pomidory pokrój w kostkę.
Krok 2
Mięso podsmaż na rozgrzanym tłuszczu razem z posiekaną cebulką i czosnkiem. Dodaj pokrojone w kostkę pomidory i paprykę.
Krok 3
Wszystko oprósz solą i pieprzem i smaż przez chwilę.
Krok 4
Ananasy potnij na mniejsze kawałki i razem z zalewą dodaj do składników.
Krok 5
Duś na małym ogniu przez ok.50 minut do czasu, gdy mięso będzie miękkie.
Krok 6
Dopraw przyprawami, curry i udekoruj potrawę listkami ziół.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej