
Składniki
2 sztuki
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
3 sztuki
1 opakowanie
1 szczypta
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, osusz i pokrój na małe kawałki. Cebulę i czosnek posiekaj, a paprykę i pomidory pokrój w kostkę.
Krok 2
Mięso podsmaż na rozgrzanym tłuszczu razem z posiekaną cebulką i czosnkiem. Dodaj pokrojone w kostkę pomidory i paprykę.
Krok 3
Wszystko oprósz solą i pieprzem i smaż przez chwilę.
Krok 4
Ananasy potnij na mniejsze kawałki i razem z zalewą dodaj do składników.
Krok 5
Duś na małym ogniu przez ok.50 minut do czasu, gdy mięso będzie miękkie.
Krok 6
Dopraw przyprawami, curry i udekoruj potrawę listkami ziół.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej