Puerco de la costa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Puerco de la costa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

3 sztuki

1 opakowanie

1 szczypta

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i pokrój na małe kawałki. Cebulę i czosnek posiekaj, a paprykę i pomidory pokrój w kostkę.

Krok 2

Mięso podsmaż na rozgrzanym tłuszczu razem z posiekaną cebulką i czosnkiem. Dodaj pokrojone w kostkę pomidory i paprykę.

Krok 3

Wszystko oprósz solą i pieprzem i smaż przez chwilę.

Krok 4

Ananasy potnij na mniejsze kawałki i razem z zalewą dodaj do składników.

Krok 5

Duś na małym ogniu przez ok.50 minut do czasu, gdy mięso będzie miękkie.

Krok 6

Dopraw przyprawami, curry i udekoruj potrawę listkami ziół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puerco de la costa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puerco de la costa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puerco de la costa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puerco de la costa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puerco de la costa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puerco de la costa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puerco de la costa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Puerco de la costa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej