
Składniki
ciasto:
2.5 szklanki
30 dekagramów
1 łyżeczka
3 sztuki
piana:
3 sztuki
0.75 szklanki
2 opakowania
krem:
1 opakowanie
30 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagnieść ciasto i podzielić na 3 części.
Krok 2
Z białek, cukru, i cukrów waniliowych ubić pianę na parze (na garnku z gotującą się wodą postawić miskę i ubijać).
Krok 3
Tą masą posmarować każdy placek przed pieczeniem i upiec.
Krok 4
Puszkę mleka skondensowanego słodzonego (ugotować i przestudzić) utrzeć z 30 dag Kasi i posmarować placki.
Krok 5
Wierzch ciasta po nałożeniu masy posypać migdałami w płatkach.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























