
Składniki
ciasto:
2.5 szklanki
30 dekagramów
1 łyżeczka
3 sztuki
piana:
3 sztuki
0.75 szklanki
2 opakowania
krem:
1 opakowanie
30 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagnieść ciasto i podzielić na 3 części.
Krok 2
Z białek, cukru, i cukrów waniliowych ubić pianę na parze (na garnku z gotującą się wodą postawić miskę i ubijać).
Krok 3
Tą masą posmarować każdy placek przed pieczeniem i upiec.
Krok 4
Puszkę mleka skondensowanego słodzonego (ugotować i przestudzić) utrzeć z 30 dag Kasi i posmarować placki.
Krok 5
Wierzch ciasta po nałożeniu masy posypać migdałami w płatkach.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej