
Składniki
200 gramów
100 gramów
4 łyżki
4 łyżki
1 opakowanie
700 gramów
2 sztuki
1 szczypta
100 mililitrów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce połącz mąkę, twaróg, mleko, oliwą aż powstanie gładkie ciasto. Odstaw ciasto na 1h do lodówki. Przygotuj formę do pieczenia tarty o średnicy ok. 28 cm i wyłóż ją pergaminem. Następnie rozwałkuj cienko ciasto i przełóż na formę. Zagnieć brzegi, zrób dziurki widelcem i piecz w rozgrzanym wcześniej do 200 stopni piekarniku aż ciasto zrobi się lekko złotawe.
Krok 2
Marchew obierz, umyj i pokrój w plasterki. Marchew gotuj przez ok. 4 minuty aby nie co zmiękła. Odstaw do wystudzenia. Dymkę pokrój w plasterki.
Krok 3
Fix Knorr wymieszaj z 200 ml wody i zagotuj. Odłóż na bok aby sos ostygł. Gdy już będzie chłodny wymieszaj go dokładnie z śmietaną, jajami i dopraw pieprzem.
Krok 4
Na wcześnie upieczonym cieście rozsyp marchew i dymkę. Zalej sosem i piecz quiche w 200 stopniach przez ok. 20-25 minut aż jaja się lekko zetną.

Dobra rada:
Podawaj posypane kiełkami. Do sosu możesz również dać ok 100g startego sera np. cheddara lub mozzarelli.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Naturalnie Smaczne Zapiekanka ziemniaczana Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Quiche marchewkowy
Dania jajeczne nie sprowadzają się wyłącznie do jajecznicy i omletów. Szukacie niebanalnej potrawy do podania podczas wielkanocnego śniadania? Po pierwszym gryzie będziecie już pewni, że świąteczny quiche marchewkowy zacznie pojawiać się na Waszych stołach niezależnie od okazji.
Dla kogo? Receptura idealna dla wszystkich, którzy wiedzą, że z najprostszych składników można wyczarować niezrównane przysmaki. Swojska marchewka w odpowiednim otoczeniu zamieni się w produkt, który pasuje do uroczyście przybranego stołu.
Na jaką okazję? Quiche marchewkowy sprawdzi się, gdy podczas świątecznego objadania się pieczeniami, wędlinami i słodkościami przyjdzie ochota na smaczny, warzywny akcent. Urozmaicanie menu jest naprawdę proste!
Czy wiesz, że? Quiche jest potrawą kojarzoną z kuchnią francuską. Podobne specjały były obecne także na terenach Niemiec i Wielkiej Brytanii już w czasach średniowiecza.
Dla urozmaicenia: Quiche marchewkowy można podawać na ciepło i na zimno. Bardzo dobrze smakuje z sałatką z zielonych warzyw z sosem winegret.