Pieczony kurczak z czosnkiem na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczony kurczak z czosnkiem na ostro

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżki

null

4 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

1.5 szklanki

8 sztuk

0.5 łyżeczki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżka

4 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanym oleju usmażyć podudzia na złoty kolor z obu stron. Kurczaka wyciągnąć a z patelni zlać nadmiar tłuszczu.

Krok 2

Kolendrę, poszatkowane chili bez pestek, posiekany czosnek i drobno posiekaną trawę cytrynową rozetrzeć na gładką masę.

Krok 3

Smażyć ją na średnim ogniu około 5 minut, dodać bulion Knorr, kurczaka, zagotować, przykryć i gotować około 30 minut.

Krok 4

Dodać sos rybny, masło orzechowe, gotować jeszcze 10 minut. Doprawić solą i pieprzem, posypać orzeszkami. Podawać z makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony kurczak z czosnkiem na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony kurczak z czosnkiem na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony kurczak z czosnkiem na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony kurczak z czosnkiem na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony kurczak z czosnkiem na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony kurczak z czosnkiem na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony kurczak z czosnkiem na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczony kurczak z czosnkiem na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej