Pieczony kurczak z czosnkiem na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pieczony kurczak z czosnkiem na ostro

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżki

null

4 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

1.5 szklanki

8 sztuk

0.5 łyżeczki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżka

4 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanym oleju usmażyć podudzia na złoty kolor z obu stron. Kurczaka wyciągnąć a z patelni zlać nadmiar tłuszczu.

Krok 2

Kolendrę, poszatkowane chili bez pestek, posiekany czosnek i drobno posiekaną trawę cytrynową rozetrzeć na gładką masę.

Krok 3

Smażyć ją na średnim ogniu około 5 minut, dodać bulion Knorr, kurczaka, zagotować, przykryć i gotować około 30 minut.

Krok 4

Dodać sos rybny, masło orzechowe, gotować jeszcze 10 minut. Doprawić solą i pieprzem, posypać orzeszkami. Podawać z makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony kurczak z czosnkiem na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony kurczak z czosnkiem na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony kurczak z czosnkiem na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony kurczak z czosnkiem na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony kurczak z czosnkiem na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony kurczak z czosnkiem na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony kurczak z czosnkiem na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej