
Składniki
null
2 łyżki
null
4 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
1.5 szklanki
8 sztuk
0.5 łyżeczki
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżka
4 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na rozgrzanym oleju usmażyć podudzia na złoty kolor z obu stron. Kurczaka wyciągnąć a z patelni zlać nadmiar tłuszczu.
Krok 2
Kolendrę, poszatkowane chili bez pestek, posiekany czosnek i drobno posiekaną trawę cytrynową rozetrzeć na gładką masę.
Krok 3
Smażyć ją na średnim ogniu około 5 minut, dodać bulion Knorr, kurczaka, zagotować, przykryć i gotować około 30 minut.
Krok 4
Dodać sos rybny, masło orzechowe, gotować jeszcze 10 minut. Doprawić solą i pieprzem, posypać orzeszkami. Podawać z makaronem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej