Pierniczki czeskie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

250 gramów

4 sztuki

120 gramów

4 łyżki

2 łyżeczki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagnieć ciasto i pozostaw je w lodówce na jeden dzień.

Krok 2

Następnie wyrób je raz jeszcze i powycinaj pierniczki.

Krok 3

Przed pieczeniem posmaruj żółtkiem. Po upieczeniu polukruj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierniczki czeskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierniczki czeskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierniczki czeskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierniczki czeskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierniczki czeskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierniczki czeskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierniczki czeskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej