Pierniczki czeskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierniczki czeskie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

250 gramów

4 sztuki

120 gramów

4 łyżki

2 łyżeczki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagnieć ciasto i pozostaw je w lodówce na jeden dzień.

Krok 2

Następnie wyrób je raz jeszcze i powycinaj pierniczki.

Krok 3

Przed pieczeniem posmaruj żółtkiem. Po upieczeniu polukruj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierniczki czeskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierniczki czeskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierniczki czeskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierniczki czeskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierniczki czeskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierniczki czeskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierniczki czeskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierniczki czeskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ciastka z kleiku ryżowego
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej