Placki Jasia i Małgosi video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki Jasia i Małgosi - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

45

heart
347 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

383 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

928 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

500 gramów

200 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę obgotuj w osolonej wodzie z cukrem, by trochę zmiękła, a następnie odstaw do ostygnięcia. Na tarce zetrzyj zielone części cukinii i marchewkę.

Placki Jasia i Małgosi - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Wraz z dzieckiem dodaj do nich Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr, twarożek oraz jajko. Dzieci mogą wymieszać masę. Jeśli będzie zbyt rzadka, dosyp bułkę tartą.

Placki Jasia i Małgosi - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Formuj małe placuszki lub cygara (dzieci mogą same wybrać kształt placuszków i panierować je w bułce tartej).

Placki Jasia i Małgosi - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Smaż placuszki na wolnym ogniu do momentu, kiedy nabiorą rumianego koloru. Podawaj ze świeżym twarożkiem, udekorowane szczypiorkiem.

Placki Jasia i Małgosi - VIDEO - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki Jasia i Małgosi - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki Jasia i Małgosi - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki Jasia i Małgosi - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki Jasia i Małgosi - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki Jasia i Małgosi - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki Jasia i Małgosi - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki Jasia i Małgosi - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki Jasia i Małgosi - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zapiekana mozzarella
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Placki Jasia i Małgosi - VIDEOPlacki Jasia i Małgosi - VIDEO

Marchewkę obgotuj w osolonej wodzie z cukrem, by trochę zmiękła, a następnie odstaw do ostygnięcia. Na tarce zetrzyj zielone części cukinii i marchewkę.