Placuszki porowe ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki porowe ze szpinakiem

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

PLACUSZKI POROWE ZE SZPINAKIEM robi się łatwo, a są przepyszne. Mają smak... wakacji. Zwłaszcza, jeśli podasz je z sosem jogurtowo-miętowym, takim jak w Grecji.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki porowe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki porowe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki porowe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki porowe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki porowe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki porowe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki porowe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki porowe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej