
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
PLACUSZKI POROWE ZE SZPINAKIEM robi się łatwo, a są przepyszne. Mają smak... wakacji. Zwłaszcza, jeśli podasz je z sosem jogurtowo-miętowym, takim jak w Grecji.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej