Płatki owsiane z orzechami włoskimi i bananem polane jogurtem naturalnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Płatki owsiane z orzechami włoskimi i bananem polane jogurtem naturalnym

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

1

43 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

140 gramów

60 gramów

4 sztuki

800 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Orzechy połam na mniejsze kawałki, przepłucz wrzącą wodą, osusz i wsyp do salaterki. Dodaj płatki owsiane błyskawiczne.

Płatki owsiane z orzechami włoskimi i bananem polane jogurtem naturalnym - Krok 1

Krok 2

Banany obierz ze skórki i pokrój w plasterki do salaterki z orzechami i płatkami. Całość polej gęstym jogurtem naturalnym.

Płatki owsiane z orzechami włoskimi i bananem polane jogurtem naturalnym - Krok 2
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, wapnia, fosforu, magnezu, miedzi, Witaminy B1, witmainy B2, witamin B6 i B12.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Płatki owsiane z orzechami włoskimi i bananem polane jogurtem naturalnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Płatki owsiane z orzechami włoskimi i bananem polane jogurtem naturalnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Płatki owsiane z orzechami włoskimi i bananem polane jogurtem naturalnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Płatki owsiane z orzechami włoskimi i bananem polane jogurtem naturalnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Płatki owsiane z orzechami włoskimi i bananem polane jogurtem naturalnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Płatki owsiane z orzechami włoskimi i bananem polane jogurtem naturalnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Płatki owsiane z orzechami włoskimi i bananem polane jogurtem naturalnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Płatki owsiane z orzechami włoskimi i bananem polane jogurtem naturalnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej