Płatki owsiane z orzechami włoskimi i bananem polane jogurtem naturalnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Płatki owsiane z orzechami włoskimi i bananem polane jogurtem naturalnym

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

1

heart
43 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

140 gramów

60 gramów

4 sztuki

800 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Orzechy połam na mniejsze kawałki, przepłucz wrzącą wodą, osusz i wsyp do salaterki. Dodaj płatki owsiane błyskawiczne.

Płatki owsiane z orzechami włoskimi i bananem polane jogurtem naturalnym - Krok 1

Krok 2

Banany obierz ze skórki i pokrój w plasterki do salaterki z orzechami i płatkami. Całość polej gęstym jogurtem naturalnym.

Płatki owsiane z orzechami włoskimi i bananem polane jogurtem naturalnym - Krok 2
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, wapnia, fosforu, magnezu, miedzi, Witaminy B1, witmainy B2, witamin B6 i B12.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Płatki owsiane z orzechami włoskimi i bananem polane jogurtem naturalnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Płatki owsiane z orzechami włoskimi i bananem polane jogurtem naturalnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Płatki owsiane z orzechami włoskimi i bananem polane jogurtem naturalnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Płatki owsiane z orzechami włoskimi i bananem polane jogurtem naturalnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Płatki owsiane z orzechami włoskimi i bananem polane jogurtem naturalnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Płatki owsiane z orzechami włoskimi i bananem polane jogurtem naturalnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Płatki owsiane z orzechami włoskimi i bananem polane jogurtem naturalnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Płatki owsiane z orzechami włoskimi i bananem polane jogurtem naturalnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej