Składniki
360 gramów
4 łyżeczki
200 gramów
1 sztuka
110 gramów
4 sztuki
2 sztuki
200 gramów
240 gramów
600 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Polędwicę wieprzową umyj i osusz, następnie pokrój w mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzej olej rzepakowy i obsmaż na nim mięso.
Krok 2
Warzywa umyj, osusz, pokrój w grubą kostkę, pieczarki pokrój w plasterki. Ziemniaki dokładnie umyj, jeżeli mają cienką skórkę, to zbędne jest ich obieranie. Warzywa przełóż do naczynia żaroodpornego.
Krok 3
Knorr Naturalnie Smaczne! Lasagne wymieszaj z niewielką ilością wody i dodaj do warzyw. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok. 25-30 minut.
Krok 4
Po 20 min. pieczenia dodaj mięso do warzyw i piecz razem 5-10 min. Danie podawaj udekorowane listkami świeżej bazylii.
Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, żelaza, cynku, miedzi, manganu, witaminy A, witaminy C, witaminy E, niacyny, witaminy z grupy B: B1, B2, B6, B12, folianów.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej