Polska sangria przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polska sangria

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

200 mililitrów

50 mililitrów

0.5 szklanki

1 kilogram

1 kilogram

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Syrop zrobiony z cukru i wody podgrzej.

Krok 2

Owoce pokrój w cienkie plastry, a następnie zalej niewielką ilością wrzącego syropu.

Krok 3

Zagotuj, po czym studź i połącz z sokiem jabłkowym oraz nektarem gruszkowym.

Krok 4

Schłódź, dolej wódkę oraz wino i wymieszaj. Rozlej do dużych kieliszków.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polska sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polska sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polska sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polska sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polska sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polska sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polska sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polska sangria - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
18 osób ogląda przepis:
Zupa z ciecierzycy
czas przygotowania
5 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej