
Składniki
500 mililitrów
200 mililitrów
50 mililitrów
0.5 szklanki
1 kilogram
1 kilogram
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Syrop zrobiony z cukru i wody podgrzej.
Krok 2
Owoce pokrój w cienkie plastry, a następnie zalej niewielką ilością wrzącego syropu.
Krok 3
Zagotuj, po czym studź i połącz z sokiem jabłkowym oraz nektarem gruszkowym.
Krok 4
Schłódź, dolej wódkę oraz wino i wymieszaj. Rozlej do dużych kieliszków.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej