Polska sangria przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polska sangria

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

200 mililitrów

50 mililitrów

0.5 szklanki

1 kilogram

1 kilogram

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Syrop zrobiony z cukru i wody podgrzej.

Krok 2

Owoce pokrój w cienkie plastry, a następnie zalej niewielką ilością wrzącego syropu.

Krok 3

Zagotuj, po czym studź i połącz z sokiem jabłkowym oraz nektarem gruszkowym.

Krok 4

Schłódź, dolej wódkę oraz wino i wymieszaj. Rozlej do dużych kieliszków.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polska sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polska sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polska sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polska sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polska sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polska sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polska sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polska sangria - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Żeberka BBQ
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej