Polska sangria przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polska sangria

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

200 mililitrów

50 mililitrów

0.5 szklanki

1 kilogram

1 kilogram

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Syrop zrobiony z cukru i wody podgrzej.

Krok 2

Owoce pokrój w cienkie plastry, a następnie zalej niewielką ilością wrzącego syropu.

Krok 3

Zagotuj, po czym studź i połącz z sokiem jabłkowym oraz nektarem gruszkowym.

Krok 4

Schłódź, dolej wódkę oraz wino i wymieszaj. Rozlej do dużych kieliszków.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polska sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polska sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polska sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polska sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polska sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polska sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polska sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polska sangria - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Ciasto z agrestem
czas przygotowania
105 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej