Polska sangria przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polska sangria

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

200 mililitrów

50 mililitrów

0.5 szklanki

1 kilogram

1 kilogram

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Syrop zrobiony z cukru i wody podgrzej.

Krok 2

Owoce pokrój w cienkie plastry, a następnie zalej niewielką ilością wrzącego syropu.

Krok 3

Zagotuj, po czym studź i połącz z sokiem jabłkowym oraz nektarem gruszkowym.

Krok 4

Schłódź, dolej wódkę oraz wino i wymieszaj. Rozlej do dużych kieliszków.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polska sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polska sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polska sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polska sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polska sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polska sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polska sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polska sangria - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa kapuśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej