Pomidorowe nóżki z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowe nóżki z kurczaka

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

200 gramów

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nóżki umyj, osusz. W łyżce oleju rozmieszaj Marynatę do kurczaka Knorr.

Krok 2

Natrzyj nią nóżki. Odstaw na godzinę. Po tym czasie przełóż udka do żaroodpornego naczynia wyłożonego folią aluminiową. Zapiekaj 60 minut w 200 stopniach.

Krok 3

Po tym czasie zagotuj przecier pomidorowy i zalej udka. Zapiekaj kolejne 10 minut w 150 stopniach.

Krok 4

Pod koniec pieczenia posyp nóżki startym serem żółtym. Podawaj z ziemniakami i surówką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowe nóżki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowe nóżki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowe nóżki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowe nóżki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowe nóżki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowe nóżki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowe nóżki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowe nóżki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej