
Składniki
4 sztuki
2 łyżki
200 gramów
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Nóżki umyj, osusz. W łyżce oleju rozmieszaj Marynatę do kurczaka Knorr.
Krok 2
Natrzyj nią nóżki. Odstaw na godzinę. Po tym czasie przełóż udka do żaroodpornego naczynia wyłożonego folią aluminiową. Zapiekaj 60 minut w 200 stopniach.
Krok 3
Po tym czasie zagotuj przecier pomidorowy i zalej udka. Zapiekaj kolejne 10 minut w 150 stopniach.
Krok 4
Pod koniec pieczenia posyp nóżki startym serem żółtym. Podawaj z ziemniakami i surówką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej