Polewa czekoladowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polewa czekoladowa

Autor: Grażyna Zych

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

50 gramów

120 gramów

4 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukier puder najlepiej przesiać, żeby był gładki.

Krok 2

Masło (lub margarynę) roztopić w rondelku. Do roztopionego tłuszczu dodać kakao, cukier puder i mleko. Dobrze wymieszać trzepaczką i nie gotować. (Gdyby polewa była jeszcze za gęsta, dodać odrobinę mleka).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polewa czekoladowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polewa czekoladowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polewa czekoladowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polewa czekoladowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polewa czekoladowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polewa czekoladowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polewa czekoladowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polewa czekoladowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej