Jajecznica na boczku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajecznica na boczku

Autor: Mateusz Turecki

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 plastry

1 sztuka

1 łyżeczka

1 plaster

1 sztuka

1 plaster

1 sztuka

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

na patelnie dajemy trochę masła czekamy aż się roztopi między czasie kroimy szynkę ,ser i boczek w kostkę gdy masło się roztopi dajemy boczek oraz szynkę w kostkę gdy to się smaży kroimy cebulę oraz paprykę gdy reszta się lekko przysmaży dodajemy paprykę i cebulę i trochę sera który pokroiliśmy wcześniej i mieszamy co jakiś czas .

Krok 2

Gdy reszta się smaży robimy kanapki smarujemy 2 kromki masłem dajemy trochę rukoli na drugiej małej patelni przysmażamy plasterki boczku aż będą chrupiące gdy się usmażą dajemy je na kanapki .

Krok 3

Gdy reszta się przysmaży dodajemy 2 jajka i mieszamy starając się nie rozbić żółtka gdy jajka się zrobią wyłączamy gaz zdejmujemy patelnię na bok wyciągamy talerz układamy tam kromki które zrobiliśmy gdy wszystko jest przygotowane solimy i pieprzymy to co jest na patelni oraz posypujemy serkiem w kostkę przekładamy to na talerz i teraz wszystko gotowe. Smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica na boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica na boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica na boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica na boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica na boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica na boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica na boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajecznica na boczku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej