
Składniki
3 sztuki
3 plastry
1 sztuka
1 łyżeczka
1 plaster
1 sztuka
1 plaster
1 sztuka
1 garść
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
na patelnie dajemy trochę masła czekamy aż się roztopi między czasie kroimy szynkę ,ser i boczek w kostkę gdy masło się roztopi dajemy boczek oraz szynkę w kostkę gdy to się smaży kroimy cebulę oraz paprykę gdy reszta się lekko przysmaży dodajemy paprykę i cebulę i trochę sera który pokroiliśmy wcześniej i mieszamy co jakiś czas .
Krok 2
Gdy reszta się smaży robimy kanapki smarujemy 2 kromki masłem dajemy trochę rukoli na drugiej małej patelni przysmażamy plasterki boczku aż będą chrupiące gdy się usmażą dajemy je na kanapki .
Krok 3
Gdy reszta się przysmaży dodajemy 2 jajka i mieszamy starając się nie rozbić żółtka gdy jajka się zrobią wyłączamy gaz zdejmujemy patelnię na bok wyciągamy talerz układamy tam kromki które zrobiliśmy gdy wszystko jest przygotowane solimy i pieprzymy to co jest na patelni oraz posypujemy serkiem w kostkę przekładamy to na talerz i teraz wszystko gotowe. Smacznego :)
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























