
Składniki
3 sztuki
3 plastry
1 sztuka
1 łyżeczka
1 plaster
1 sztuka
1 plaster
1 sztuka
1 garść
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
na patelnie dajemy trochę masła czekamy aż się roztopi między czasie kroimy szynkę ,ser i boczek w kostkę gdy masło się roztopi dajemy boczek oraz szynkę w kostkę gdy to się smaży kroimy cebulę oraz paprykę gdy reszta się lekko przysmaży dodajemy paprykę i cebulę i trochę sera który pokroiliśmy wcześniej i mieszamy co jakiś czas .
Krok 2
Gdy reszta się smaży robimy kanapki smarujemy 2 kromki masłem dajemy trochę rukoli na drugiej małej patelni przysmażamy plasterki boczku aż będą chrupiące gdy się usmażą dajemy je na kanapki .
Krok 3
Gdy reszta się przysmaży dodajemy 2 jajka i mieszamy starając się nie rozbić żółtka gdy jajka się zrobią wyłączamy gaz zdejmujemy patelnię na bok wyciągamy talerz układamy tam kromki które zrobiliśmy gdy wszystko jest przygotowane solimy i pieprzymy to co jest na patelni oraz posypujemy serkiem w kostkę przekładamy to na talerz i teraz wszystko gotowe. Smacznego :)
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej