
Składniki
3 sztuki
3 plastry
1 sztuka
1 łyżeczka
1 plaster
1 sztuka
1 plaster
1 sztuka
1 garść
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
na patelnie dajemy trochę masła czekamy aż się roztopi między czasie kroimy szynkę ,ser i boczek w kostkę gdy masło się roztopi dajemy boczek oraz szynkę w kostkę gdy to się smaży kroimy cebulę oraz paprykę gdy reszta się lekko przysmaży dodajemy paprykę i cebulę i trochę sera który pokroiliśmy wcześniej i mieszamy co jakiś czas .
Krok 2
Gdy reszta się smaży robimy kanapki smarujemy 2 kromki masłem dajemy trochę rukoli na drugiej małej patelni przysmażamy plasterki boczku aż będą chrupiące gdy się usmażą dajemy je na kanapki .
Krok 3
Gdy reszta się przysmaży dodajemy 2 jajka i mieszamy starając się nie rozbić żółtka gdy jajka się zrobią wyłączamy gaz zdejmujemy patelnię na bok wyciągamy talerz układamy tam kromki które zrobiliśmy gdy wszystko jest przygotowane solimy i pieprzymy to co jest na patelni oraz posypujemy serkiem w kostkę przekładamy to na talerz i teraz wszystko gotowe. Smacznego :)
Przepisy w Waszym wykonaniu
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























