Krewetkowe jajka na twardo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetkowe jajka na twardo

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

20 sztuk

1 łyżka

0.5 szklanki

1 sztuka

8 sztuk

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przekrój jajka na pół, wydrąż a pozostałe żółtka drobno posiekaj.

Krok 2

Zrób zasmażkę z mąki i masła a następnie wlej do niej bulion i dobrze wymieszaj.

Krok 3

Dodaj posiekane krewetki, koperek, uprzednio rozgnieciony ząbek czosnku i wymieszaj.

Krok 4

Otrzymany gęsty sos wlej do białek i ułóż je brytfannie. Zapiecz w temperaturze 190 stopni.

Krok 5

Serwuj posypane żółtkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetkowe jajka na twardo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetkowe jajka na twardo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetkowe jajka na twardo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetkowe jajka na twardo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetkowe jajka na twardo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetkowe jajka na twardo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetkowe jajka na twardo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetkowe jajka na twardo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej