
Składniki
1 łyżka
20 sztuk
1 łyżka
0.5 szklanki
1 sztuka
8 sztuk
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przekrój jajka na pół, wydrąż a pozostałe żółtka drobno posiekaj.
Krok 2
Zrób zasmażkę z mąki i masła a następnie wlej do niej bulion i dobrze wymieszaj.
Krok 3
Dodaj posiekane krewetki, koperek, uprzednio rozgnieciony ząbek czosnku i wymieszaj.
Krok 4
Otrzymany gęsty sos wlej do białek i ułóż je brytfannie. Zapiecz w temperaturze 190 stopni.
Krok 5
Serwuj posypane żółtkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej