Krewetkowe jajka na twardo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetkowe jajka na twardo

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

20 sztuk

1 łyżka

0.5 szklanki

1 sztuka

8 sztuk

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przekrój jajka na pół, wydrąż a pozostałe żółtka drobno posiekaj.

Krok 2

Zrób zasmażkę z mąki i masła a następnie wlej do niej bulion i dobrze wymieszaj.

Krok 3

Dodaj posiekane krewetki, koperek, uprzednio rozgnieciony ząbek czosnku i wymieszaj.

Krok 4

Otrzymany gęsty sos wlej do białek i ułóż je brytfannie. Zapiecz w temperaturze 190 stopni.

Krok 5

Serwuj posypane żółtkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetkowe jajka na twardo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetkowe jajka na twardo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetkowe jajka na twardo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetkowe jajka na twardo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetkowe jajka na twardo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetkowe jajka na twardo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetkowe jajka na twardo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetkowe jajka na twardo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej