Krewetkowe jajka na twardo

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

0.5 szklanki

8 sztuk

1 sztuka

20 sztuk

1 łyżka

1 łyżka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przekrój jajka na pół, wydrąż a pozostałe żółtka drobno posiekaj.

Krok 1

Zrób zasmażkę z mąki i masła a następnie wlej do niej bulion i dobrze wymieszaj.

Krok 1

Dodaj posiekane krewetki, koperek, uprzednio rozgnieciony ząbek czosnku i wymieszaj.

Krok 1

Otrzymany gęsty sos wlej do białek i ułóż je brytfannie. Zapiecz w temperaturze 190 stopni.

Krok 1

Serwuj posypane żółtkami.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej