Pyry z gzikiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyry z gzikiem

Autor: Monika Sergot

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obrać i pokroić w piórka. Dodać do miski. Ser pokruszyć, dodać do miski. Dodać śmietanę i sól. Wymieszać.

Krok 2

Soli całkiem sporo dodać, ponieważ trzeba porządnie dosolić ser.

Krok 3

Podać z gotowanymi obranymi ziemniakami.

Krok 4

Można podawać również ze szczypiorkiem (nadaje się do smarowania na kanapki) lub siemieniem lnianym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyry z gzikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyry z gzikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyry z gzikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyry z gzikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyry z gzikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyry z gzikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyry z gzikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyry z gzikiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej