Pyry z gzikiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyry z gzikiem

Autor: Monika Sergot

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obrać i pokroić w piórka. Dodać do miski. Ser pokruszyć, dodać do miski. Dodać śmietanę i sól. Wymieszać.

Krok 2

Soli całkiem sporo dodać, ponieważ trzeba porządnie dosolić ser.

Krok 3

Podać z gotowanymi obranymi ziemniakami.

Krok 4

Można podawać również ze szczypiorkiem (nadaje się do smarowania na kanapki) lub siemieniem lnianym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyry z gzikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyry z gzikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyry z gzikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyry z gzikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyry z gzikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyry z gzikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyry z gzikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyry z gzikiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej