Składniki
700 gramów
400 gramów
250 gramów
2 sztuki
500 mililitrów
1 łyżeczka
1 szczypta
2 łyżki
4 listków
10 ziaren
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasole zostawiam na noc do namoczenia w wodzie.
Krok 2
Następnego dnia wymieniam wode, dodaje liście laurowe, 2 łyżki majeranku, kilka ziarenek ziela angielskiego, łyżke oliwy z oliwek, szczypte soli i pieprzu oraz 200dag całego boczku. Gotuję to przez około 1 godziny.
Krok 3
W międzyczasie kroję kiełbasę, cebule, boczek oraz 3 ząbki czosnku. Podsmażam na patelni. Po godzinie gotowania fasoli wrzucam wszystko oraz łyżeczkę papryki słodkiej, lubczyku, 500ml koncentratu passata oraz łyżkę koncentratu pomidorowego, mieszam i gotuję przez kolejne 15 minut. Zostawiam do ostudzenia.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej