
Składniki
4 szklanki
3 łyżki
3 łyżki
1.5 łyżeczki
1 opakowanie
250 gramów
5 sztuk
1 słoik
1 szczypta
0.75 szklanki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę (można przesiać) wsypać do miski
Krok 2
Dodać cukier 1, olej, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, masło i ŻÓŁTKA
Krok 3
Połączyć jak na kruszonkę
Krok 4
Posmarować blachę tłuszczem i posypać bułką tartą
Krok 5
Przesypać masę na blachę, część zostawić do posypania później na wierzch.
Krok 6
Położyć na to mus jabłkowy i posypać przyprawą do szarlotki lub cynamonem
Krok 7
Ubić na sztywno białka ze szczyptą soli
Krok 8
Do ubitych dodajemy cukier 2, dobrze mieszamy i przekładamy na mus
Krok 9
Posypać resztką ciasta
Krok 10
Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 50m
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























