Kotlety siekane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety siekane

Autor: Monika Sergot

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka mieszamy z majonezem, startym żółtym serem, mąką, posiekaną natką i vegetą.

Krok 2

Umyte pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach i smażymy na oleju, aż woda odparuje.

Krok 3

Mięso kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z pieczarkami i masą jajeczną i na ok. 2 godziny wstawiamy do lodówki.

Krok 4

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Łyżką nabieramy masę i smażymy nieduże kotleciki.

Monika Sergot

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety siekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety siekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety siekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety siekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety siekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety siekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety siekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety siekane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej