
Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka mieszamy z majonezem, startym żółtym serem, mąką, posiekaną natką i vegetą.
Krok 2
Umyte pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach i smażymy na oleju, aż woda odparuje.
Krok 3
Mięso kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z pieczarkami i masą jajeczną i na ok. 2 godziny wstawiamy do lodówki.
Krok 4
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Łyżką nabieramy masę i smażymy nieduże kotleciki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej