Kotlety siekane

Autor: Monika Sergot

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0 gramów

0 gramów

0 gramów

0 gramów

0 gramów

0 gramów

0 gramów

0 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka mieszamy z majonezem, startym żółtym serem, mąką, posiekaną natką i vegetą.

Krok 2

Umyte pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach i smażymy na oleju, aż woda odparuje.

Krok 3

Mięso kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z pieczarkami i masą jajeczną i na ok. 2 godziny wstawiamy do lodówki.

Krok 4

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Łyżką nabieramy masę i smażymy nieduże kotleciki.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej