Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka mieszamy z majonezem, startym żółtym serem, mąką, posiekaną natką i vegetą.
Krok 2
Umyte pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach i smażymy na oleju, aż woda odparuje.
Krok 3
Mięso kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z pieczarkami i masą jajeczną i na ok. 2 godziny wstawiamy do lodówki.
Krok 4
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Łyżką nabieramy masę i smażymy nieduże kotleciki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej