Kotlety siekane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety siekane

Autor: Monika Sergot

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka mieszamy z majonezem, startym żółtym serem, mąką, posiekaną natką i vegetą.

Krok 2

Umyte pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach i smażymy na oleju, aż woda odparuje.

Krok 3

Mięso kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z pieczarkami i masą jajeczną i na ok. 2 godziny wstawiamy do lodówki.

Krok 4

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Łyżką nabieramy masę i smażymy nieduże kotleciki.

Monika Sergot

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety siekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety siekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety siekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety siekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety siekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety siekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety siekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety siekane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej