Cebularze przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cebularze

Autor: Kinga Surma

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

50 dekagramów

2 łyżki

1 łyżeczka

2 sztuki

60 gramów

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 sztuka

250 mililitrów

5 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule pokroić w paski. Dodać sól, olej i poddusić. Dodać mak i wymieszać. Odstawić do ostygnięcia.

Krok 2

Wszystkie składniki oprócz jajka wymieszać. Odstawić do wyrośnięcia na 30 min, uformować ok, 10 placuszków, położyć na wierzch farsz i brzegi posmarować roztrzepanym jajkiem.

Krok 3

Wstawić do chłodnego piekarnika na 20-25 min, 180stc. Piec na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cebularze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cebularze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cebularze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cebularze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cebularze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cebularze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cebularze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cebularze - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pizza z tortilli
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej