Jabłka zapiekane z płatkami owsianymi

Autor: Monika Sergot

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0 gramów

0 gramów

0 gramów

0 gramów

0 gramów

0 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyj i posiekaj na plasterki razem ze skórką. Inne owoce wypestkuj lub odszypułkuj i przełóż do żaroodpornej formy.

Krok 2

Przygotowane owoce posyp cynamonem.

Krok 3

Rozpuszczony tłuszcz zmieszaj z cukrem, płatkami owsianymi i mąką. Powstanie delikatna kruszonka, którą przełóż na owoce. Piecz w piekarniku ok. 45 min.

Krok 4

Można na przygotowany deser dodać lody.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej