Jabłka zapiekane z płatkami owsianymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jabłka zapiekane z płatkami owsianymi

Autor: Monika Sergot

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyj i posiekaj na plasterki razem ze skórką. Inne owoce wypestkuj lub odszypułkuj i przełóż do żaroodpornej formy.

Krok 2

Przygotowane owoce posyp cynamonem.

Krok 3

Rozpuszczony tłuszcz zmieszaj z cukrem, płatkami owsianymi i mąką. Powstanie delikatna kruszonka, którą przełóż na owoce. Piecz w piekarniku ok. 45 min.

Krok 4

Można na przygotowany deser dodać lody.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłka zapiekane z płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłka zapiekane z płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłka zapiekane z płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłka zapiekane z płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłka zapiekane z płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłka zapiekane z płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłka zapiekane z płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jabłka zapiekane z płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej