Jabłka zapiekane z płatkami owsianymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jabłka zapiekane z płatkami owsianymi

Autor: Monika Sergot

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyj i posiekaj na plasterki razem ze skórką. Inne owoce wypestkuj lub odszypułkuj i przełóż do żaroodpornej formy.

Krok 2

Przygotowane owoce posyp cynamonem.

Krok 3

Rozpuszczony tłuszcz zmieszaj z cukrem, płatkami owsianymi i mąką. Powstanie delikatna kruszonka, którą przełóż na owoce. Piecz w piekarniku ok. 45 min.

Krok 4

Można na przygotowany deser dodać lody.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłka zapiekane z płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłka zapiekane z płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłka zapiekane z płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłka zapiekane z płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłka zapiekane z płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłka zapiekane z płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłka zapiekane z płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jabłka zapiekane z płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej