Jabłka zapiekane z płatkami owsianymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jabłka zapiekane z płatkami owsianymi

Autor: Monika Sergot

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyj i posiekaj na plasterki razem ze skórką. Inne owoce wypestkuj lub odszypułkuj i przełóż do żaroodpornej formy.

Krok 2

Przygotowane owoce posyp cynamonem.

Krok 3

Rozpuszczony tłuszcz zmieszaj z cukrem, płatkami owsianymi i mąką. Powstanie delikatna kruszonka, którą przełóż na owoce. Piecz w piekarniku ok. 45 min.

Krok 4

Można na przygotowany deser dodać lody.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłka zapiekane z płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłka zapiekane z płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłka zapiekane z płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłka zapiekane z płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłka zapiekane z płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłka zapiekane z płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłka zapiekane z płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jabłka zapiekane z płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej