Jabłka zapiekane z płatkami owsianymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jabłka zapiekane z płatkami owsianymi

Autor: Monika Sergot

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyj i posiekaj na plasterki razem ze skórką. Inne owoce wypestkuj lub odszypułkuj i przełóż do żaroodpornej formy.

Krok 2

Przygotowane owoce posyp cynamonem.

Krok 3

Rozpuszczony tłuszcz zmieszaj z cukrem, płatkami owsianymi i mąką. Powstanie delikatna kruszonka, którą przełóż na owoce. Piecz w piekarniku ok. 45 min.

Krok 4

Można na przygotowany deser dodać lody.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłka zapiekane z płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłka zapiekane z płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłka zapiekane z płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłka zapiekane z płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłka zapiekane z płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłka zapiekane z płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłka zapiekane z płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jabłka zapiekane z płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej